Публикация

Уролози от ВМА с поредно международно признание

Уролози от ВМА с поредно международно признание

Военномедицинска академия за пореден път демонстрира своя стремеж към създаване, изграждане и поддържане на високи, отговарящи на европейските, стандарти в подготовката на своите кадри и в грижата за своите пациенти.


Доказателство за това е участието на медицински специалисти от Академията в престижни международни форуми.


От 20 до 22 септември 2019 г., в град Гуангджоу, Китай, се проведе 8-ата Среща на Международния алианс по уролитиаза, създаден през 2012 г. от проф. Гуохуа Дзенг, проф. Джангкун Йе и проф. Кемал Сарика.

Събитието е ежегодна научна проява, с глобално лидерство в уролитиазата

посветено на съвременната диагностика и минималноинвазивно лечение на уролитиазата.

Конференцията привлече повече от 600 посетители на място от над 40 страни по света

По време на срещата бяха представени и обсъдени академични и практически теми, клинични изследвания и иновативни оперативни ендоскопски техники. Освен това успешно бяха излъчени 24 операции на живо, показващи нови техники за литотрипсия на конкременти в горния уринарен тракт, които участниците намериха за полезни и мотивиращи.


Проф. д-р Илия Салтиров, дмн, ръководител на Катедрата по урология и нефрология, бе поканен от организаторите като лектор и член на Научния комитет. Той взе участие в дебат относно хирургичното лечение на бъбречно-каменната болест и изнесе пленарна лекция на тема „Mini-PNL: A valuable alternative to standart PNL and fURS- How I do it?”.

 

Тази година Международният алианс по уролитиаза и Медицинската асоциация в Гуангдонг проведоха 4-и пореден двудневен PCNL&f-URS workshop с несравнима образователна програма, в която взеха участие д-р Огнян Гъцев и д-р Стефан Христофоров. За участието си в семинара с презентации бяха удостоени със сертификати и членство в организацията.


Научното събитие за пореден път даде възможност за обмен на научни идеи, за бъдещо сътрудничество, за затвърждаване на стари и установяване на нови приятелски и професионални контакти.

Коментари