Публикация

Медици с колективна оставка заради ниски заплати

Медици с колективна оставка заради ниски заплати

Медицинските сестри от детското отделение в общинската болница в Карлово, които подадоха колективна оставка, не вярват, че ще получат обещаното увеличение на възнагражденията.


В отделението се обслужват хиляди деца от седем общини. Медиците са поставили исканията си пред управителя на болницата и кмета на общината за сключването на нов колективен договор. Предизвестията им за напускане изтичат след две седмици.


Пред Нова телевизия медицинските сестри заявиха, че

в момента заплатите им са между 720 и 750 лева

Искат те да бъдат увеличени до 950 лева.


Медиците били принудени да работят и извънредно, за да получават по-големи доходи. Разбрали обаче, че от следващия месец няма да им е позволено да полагат допълнителен труд.


Директорът на лечебното заведение д-р Христо Пелев поясни, че е предложил на среща с медицинските сестри и ръководството на общината

да се вдигне основната им заплата със 100 лв. от 1 октомври

Така рамката на техните възнаграждения ще стане 800-900 лв., а до декември те да получават 952 лв. като месечна заплата.


Медицинските сестри обаче не вярват, че ще им бъдат увеличени заплатите. Те споделиха, че молбите за напускане на сестрите от Вътрешното отделение също са готови.

Подготвят се и протести

Подробности вижте тук!

Коментари