Публикация

XIII Софийски симпозиум по репродуктивна медицина ще се проведе на 11-12 октомври

XIII Софийски симпозиум по репродуктивна медицина ще се проведе на 11-12 октомври

XIII издание на Софийския симпозиум по репродуктивна медицина ще се проведе на 11-12 октомври в НДК. Събитието се организира от Института по репродуктивно здраве и Медицински комплекс „Д-р Щерев“. В програмата на тазгодишното издание са включени теми, свързани с последните медицински достижения от света на асистираните репродуктивни техники, акушерството и гинекологията,  феталната медицина, както и на най-добрите практики от онкопрофилактиката и ендоскопската гинекологична хирургия.

 

За четвърта поредна година събитието ще включи и паралелна сесия за акушерки.

Международните лектори

Сред международните лектори на събитието са изявеният специалист по репродуктивна медицина проф. Рой Хомбург и колегата му проф. Инг Чонг. От Великобритания ще пристигнат и преподавателят по репродуктивна медицина д-р Майкъл Карол и д-р Джилиан Локууд, медицински директор на клиниката Midland Fertility Services, в която се правят повече от 900 инвитро и ИКСИ процедури годишно.

 

Модулът по пренатална и фетална медицина ще бъде с участието на представители на школата на проф. Кипрос Николаидес, сред които са д-р Белен Сантакруз и д-р Мая Брик и Фондацията по фетална медицина (FMF).

 

Изключително силна се очертава и акушерската сесия на Симпзиума. За втора поредна година в него ще има и силно международно присъствие. Сред водещите лектори ще бъдат д-р Трейси Купър, д-р Шийна Биром и Ким Парех – ръководител на акушерките в Eden Caseloading Midwives, Ланкашър Великобритания. А темите са повече от полезни - "Защо съвременният свят не може без акушерки", "Преобразяване на акушерските грижи - познат екип от акушерки за всяка жена в периодите на бременността, раждането и след него", както и темата, свързана с литотомичната позиция на раждане.

Три стипендии за млади лекари

Трима от студентите и специализантите, които ще посетят ХIII Софийски симпозиум по репродуктивна медицина, ще грабнат три стипендии – една от 500 лв. и още две от по 250лв. Те ще бъдат раздадени на случаен принцип, като парите ще подпомогнат младите лекари в обучението им. Така за втора поредна година организаторите ще подкрепят научното и кариерно развитие на бъдещите си колеги, които са избрали да останат и да се реализират професионално в България.

 

Отново в подкрепа на студентите и специализантите по медицина и тази година те няма да заплащат такса за посещението на Симпозиума, за да могат да чуят последните нововъведения в областта на репродуктивната медицина, феталната медицина, акушерството и гинекологията, от водещи български и чуждестранни специалисти.

И тази година делегатите и гостите на най-престижното медицинско събитие в България ще имат възможността да видят на живо уникални процедури от инвитро лабораторията на Медицински комплекс “Д-р Щерев”, насочени към съвременните методи на АРТ, представени от ембриолога Ирена Антонова, както и уоркшоп по криопрезервация на ембриони и яйцеклетки, който ще бъде проведен от ръководителя на IVF лабораторията д-р Таня Милачич.

 

Изключително интересен ще бъде и модула по Фетална медицина, който по традиция ще бъде моделиран от един от пионерите в областта у нас - д-р Петя Чавеева. Засилено международно участие в сегмента има в лицето на д-р Мая Брик  и д-р Белен Сантакруз, делегатите и гостите на Симпозиума ще могат да видят на живо ултразвукова диагностика по фетална медицина.

Освен безценния опит представен от най-добрите специалисти в областта делегатите на ХIII Софийски симпозиум по репродуктивна медицина, бременност и раждане ще получат и сертификати от БЛС с квалификационни точки.

Участие в събитието

Лекарите и медицинските специалисти, които искат да присъства на авторитетното научно събитие, трябва предварително да се регистрират на сайта на ИРЗ (https://www.reproduktivnozdrave.org/).

 

КЪМ РЕГИСТРАЦИЯТА ЗА СЪБИТИЕТО>>>

 

ОКОНЧАТЕЛНА ПРОГРАМА>>>

Прикачени файлове

Първо_съобщение_делегати_2.19_WEB.pdf

Коментари