Публикация
Трябва да ядем сланина - препоръчват учените

Когато кажем сланина обикновено асоциираме нещо изключително вредно не само за талията, но и за здравето като цяло.
Учените обаче изучили този животински продукт и според последните изследвания той се оказва полезен. Благодарение на съдържащата се в нея арахидонова киселина (ненаситена мастна киселина омега 6)
сланината може да
- подобри дейността на главния мозък;
- на сърдечните мускули;
- да нормализира обмяната на холестерола.
Съдържащите се в нея витамини А, D и Е я правят незаменима за поддържане на доброто състояние на костите.
Учените уточняват, че най-полезна е
суровата сланина и в ограничени количества – препоръчителната норма е 10-30 грама на ден. Тя трябва да се консумира без хляб и в първата половина на деня, защото е енергийно наситен продукт. Специалистите съветват да избягваме пушената сланина, защото тя е вредна за здравето.
Изключително богатият и полезен състав на сланината я превръща във фаворит на диетолозите.
Коментари