Публикация

Столичният квартал Младост на протест срещу откриването на център за наркозависими

Столичният квартал Младост на протест срещу откриването на център за наркозависими

Възмутени жители на столичния квартал Младост 1 се събраха тази сутрин пред блок 18. Поводът е, че от около 20 дни в района се намира Център по наркомании, за което никой не ги е уведомил.

Клиниката е преместена от ул. „Пиротска“ в двора на УМБАЛ „Света Анна“

В близост има три детски градини – 11 ДГ „Мики Маус“, 71 ДГ „Щастие“ и 117 ДГ „Надежда“, и две училища – 118 СУ „Акад. Людмил Стоянов“ и Технологичното училище по електронни системи.

Родителите се притесняват, че мястото ще се превърне в свърталище на наркозависими

Нямаме нищо против тези хора да се лекуват, но мястото на центъра не е тук. От входа на центъра до жилищния блок са по-малко от 15 метра. Намираме шишенца от метадон. Разбиха кола и откраднаха радио. Има разбити мазета, чукат ни по прозорците. Никой не ни е питал от общината дали сме съгласни да бъде изграден този център

- заявиха недоволните пред Нова телевизия.

Младост на протест срещу център по наркомании

 


Общината не беше уведомена. В петък получихме първия сигнал. Ще сигнализираме на Министерството на здравеопазването. Ще помолим центърът да бъде преместен”, каза и. д. кмет на квартал Младост Мария Грозева.


Според директора на Държавната психиатрична болница за лечение на наркомании и алкохолизъм д-р Владимир Николов притесненията на живущите са неоснователни.

Днес от 18:30 часа жителите на квартала отново ще се съберат

за да поискат преместването на центъра.


Подробности вижте тук!

Коментари