Публикация

Две реанимационни маси за новородени дари фондация „Силви Вартан“ на Неонатологията

Две реанимационни маси за новородени дари фондация „Силви Вартан“ на Неонатологията

Две реанимационни маси получи отделението по неонатология в УМБАЛ”Пловдив “ от фондация “Силви Вартан за България”.

 

“Те са от изключителна важност при първична реанимация на новородените.

Дарението е на стойност 56 000 лв. и е много необходимо за ежедневната ни работа. В отделението постъпват за лечение деца от цяла Пловдивска област , много от тях имат проблеми и се нуждаят от интензивни грижи, за което служат дарените ни реанимационни маси” посочи началникът на отделението д-р Диана Аргирова. Тя поясни, че така на бебето могат бързо и сигурно да се извършат много манипулации, които го стабилизират и подобрят състоянието му. Наличието на съвременна високоспециализирана техника е важно за обслужването на новородените деца, защото им осигурява добър старт и високо качество на живот.

 

Д-р Аргирова припомни, че фондацията на Силви Вартан не за първи път прави дарение на „УМБАЛ-Пловдив“. През 2012 г. чрез фондацията си известната изпълнителка, родена в България, осигури на Неонатологичното отделение лампа за интензивна фототерапия. Тя се ползва ежедневно и до момента е помогнала за лечението на стотици новородени деца в отделението.

 

Изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Аргир Аргиров, поздрави Силви Вартан , за благородството й да помага на България. В писмо до нея той изрази голямата си благодарност за отзивчивостта и съпричастността й към нуждите на най-малките пациенти.

 

През отделението всяка година преминават около 1200 новородени деца. От тях приблизително 15% са с различна степен на недоносеност, а друга част са с отклонения в жизнените функции.

 

“Пациентите на нашата болница и техните близки са изключително признателни за вашата искрената съпричастност”, пише още д-р Аргиров.

Коментари