Публикация

Имате пациенти с диабет и рани по стъпалата? Насочете ги за безплатен преглед при специалист

Имате пациенти с диабет и рани по стъпалата? Насочете ги за безплатен преглед при специалист

Водещи национални експерти ще преглеждат диабетици с язви на стъпалата до края на месец ноември

Ако имате пациенти с диабет и рани по стъпалата, можете да им помогнете пълноценно, като ги насочите професионално към колега-специалист. Информирайте ги, че водещи национални специалисти в момента участват в безплатна кампания под надслов „ПоСтъпи Отговорно“ за профилактика на хора с диабетно стъпало.

Идеята е да се помогне адекватно на хора, които вече имат отворени рани или язви

В рамките на кампанията може да се направи безплатен преглед за диабетно стъпало (язви на стъпалото) при следните специалисти:

 

Кампанията се провежда през ОКТОМВРИ и НОЕМВРИ

Най-честата лекарска грешка е поставянето на язвите при диабетна полиневропатия под общ знаменател с обикновени хирургични и травматични рани. Това е абсолютно погрешно и е предпоставка за използване на неправилни препати за лечение, които объркват и забавят терапията.

Масово лекари, които не са запознати с естеството на диабетните рани, изписват на пациенти с невропатични рани ензимни препарати, които по принцип са за невроисхемични рани и водят по хипергранулация. Това налага вторично отстраняване на хипергранулацията и забавя същинското лечение на раните.

Открита и третирана навреме една невропатична рана (каквита са 92% от случаите) може да бъде излекувана за близо 1 месец.

Ключова е ролята на ОПЛ да насърчава пациента да се наблюдава всеки ден,

тъй като излекуването не може да се счита за окончателно. Има риск раната отново да се възобнови, или да се появи друга на различно място.

Диабетното стъпало се причинява от комплексни съдово-нервни изменения във връзка с диабета, които могат да доведат до загуба на единия или на двата крайника. По статистика на всеки 20 секунди в света бива ампутиран един крайник. Това влошава качеството на живота не само на болния, но и на близките, върху които пада тежестта по обгрижването му. 

 

Станете активен партньор на кампанията

Информирайте пациентите си за уникалната възможност да се прегледат безплатно

и да се консултират с водещи национални специалисти.

 

Насочете или сами запишете вашия пациент за безплатен преглед ТУК>>>

Коментари