Публикация

Как да подсилим имунитета си преди сезона на грипа

Как да подсилим имунитета си преди сезона на грипа

Човешкият организъм трудно се настройва в прехода от лятото към студените сезони и често първите студове посреща болен. Ето няколко начина, с които можем да стабилизираме здравето си и да посрещнем промяната спокойни и да се предпазим от идващия грип.

Повече сън

Организмът на възрастния човек се нуждае от 7 часа пълноценен отдих, но не по-малко. Най-добре е в този сезон да се спи 8-9 часа. Ако постоянно си лягате късно, а ставате рано, организмът ви ще се изтощи, няма да може да се пребори с вирусите и ще станете лесна жертва на простудите.

Спорт и движение

Физическите упражнения укрепват имунитета, но трябва да намерите златната среда и да не прекалявате със спорта. Претоварването може да има обратен ефект. Добре действа ходенето пеша по половин час на ден.

Вижте още: Джинджифил, мед и лимони - естествен имуностимулатор, който държи грипа далече

Слънце, слънце, слънце

През есента броят на мрачните дни се увеличава, затова се опитайте максимално време да прекарате на слънце. То е източник на витамин D, който е необходим на организма, за да ви предпази от простудните заболявания.

Пречистване

Най-лесният начин да пречистите организма си от токсините е употребата на минерална вода. Полезен е и зеленият чай, който съдържа голямо количество антиоксиданти, укрепващи имунната система. Колкото повече чай и вода пиете, толкова по-добре.

храни за имунитет

Храни, богати на витамини и фибри

Не е тайна, че храненето има основна роля в укрепване на здравето. За да подсилите имунитета консумирайте повече плодове и зеленчуци - през есента има изобилие на пресни плодове, възползвайте се. Ако лекарят ви посъветва, може да добавите и хранителни добавки към дневния си режим. Обикновено от ноември месец е добре да приемаме допълнително и ценния витамин D.

 

Коментари