Публикация

V Балкански ендоваскуларен курс събира топексперти от 15 държави в София

V Балкански ендоваскуларен курс събира топексперти от 15 държави в София

Събитието ще се проведе от 29 ноември до 1 декември 

 

Петото издание на Балканския ендоваскуларен курс ще се проведе от 29 ноември до 1 декември в Тех Парк в София. BEC&ISEVS Endovascular Academy е една от най-големите и значими образователни срещи в региона, специализирана в интервенционалната сърдечно-съдова медицина.

Форумът е сред най-мащабните в световен и европейски аспект,

с изключителен международен отзвук и важност. Повече от 7 г. BEC е платформа за авангардно образователно съдържание за балканските страни. BEC показва най-новите постижения в съвременните терапии и клинични изследвания в областта на сърдечно-съдовата медицина, обясни проф. Иво Петров, председател на Организационния комитет. (Обръщението му по повод форума вижте във видеото по-долу

Петотото издатие на  BEC&ISEVS Endovascular Academy 2019 ще събере на едно място изтъкнати експерти от областта на интервенционалната съдова медицина от над 15 страни в Източна и Югоизточна Европа - България, Сърбия, Македония, Румъния, Словения, Албания, Полша, Турция, Русия, Казахстан, Молдова и др. Участници и гости на академията ще бъдат специалисти, занимаващи се със съдова и нервно-съдова патология - интервенционални кардиолози, ангиолози, интервенционални рентгенолози, невролози, специалисти по съдова медицина, сърдечни и съдови хирурзи, медицински сестри, лаборанти и други медицински специалисти със специален интерес в областта на интервенционалната съдова медицина. 

В рамките на конгреса ще бъде проведена и

Ендоваскуларната академия за медицински сестри и техници,

която ще обсъди най-новите постижения в инттервенционалните, фармакологичните и ендоваскуларните стратегии за лечение. Академията ще предложи дидактически лекции, презентации и казуси, панелни дискусии,  практически семинари и секционни сесии.

Коментари