Публикация

В НДК представят световни практики в раждането и родилната помощ

В НДК представят световни практики в раждането и родилната помощ

Събитие: Най-добрите световни практики в раждането

Кога:          11 октомври 2019 г., от 18:00 ч. до 20:00 ч.

Къде:         Зала 4 на НДК

Вход:          Свободен

  • Кое е най-важното при избора на болница и екип за раждане?
  • Каква е ролята на родителите при взимането на решения за начина на раждане на детето им?
  • Как се подхожда към жените с нисък риск и усложнения на бременността, когато се следват съвременните научни препоръки?
  • Как можем да получим съвременни родилни грижи в България?

На тези и още въпроси ще се опитат да отговорят три изключителни акушерки от Великобритания, работещи в ключови лечебни заведения на Острова – Ким Парек, д-р Трейси Купър и д-р Шийна Байръм.

Вижте повече за събитието на неговата фейсбук страница

 

 

Събитието, организирано от акушерски кабинет Зебра, с медийното партньорство на Майко Мила! и подкрепата на Мрежа за съвременна родилна грижа, ще даде информация за някои от политиките, механизмите и практиките, които се прилагат в страни като Великобритания, където последователните акушерски грижи са златен медицински стандарт.

Ще бъдат представени и най-новите световни препоръки към екипа, който поема раждането

Презентациите на лекторите засягат широк спектър теми, свързани с грижата за раждащата жена, ролята на акушерката в съвременния свят и наличието на един и същи акушерски екип в периодите на бременността, раждането и след него.

На срещата Трейси, Шийна и Ким ще разкажат още и за опита си от родилните отделения, които менажират, както и целите, които постигат във всекидневната си работа с всяко семейство.


Ким Парек е акушерка с 12-годишен опит. Тя е лидер на екип Eden Caseloading Midwives в една от учебните болници в Престън, графство Ланкашър – NHS Lancashire Teaching Trust. Ким е сред професионалистите, за които работата като акушерка не е само постижение, а и сбъдната мечта. Скоро Ким Парек ще бъде и Professional Midwifery Advocate, който проследява работата на акушерките в национален мащаб, следи за подобряването и осъвременяването на родилната грижа и се застъпва за правата на жените.

Д-р Трейси Купър, PhD, има 29-годишен опит във всяка една сфера на акушерството и родилните грижи. Завежда отделение в Warrington and Halton Teaching Hospitals NHS Foundation Trust. Тя е активен участник в изготвянето на съвременните политики и стандарти на акушерството във Великобритания. За изключителния си принос към професията е удостоена с Ордена на Британската империя.

Д-р Шийна Байръм започва работа като акушерка през 1978 г. С годините става един от водещите консултанти по акушерски грижи на Острова. Директор е на онлайн платформата All4Maternity.com, която е създадена, за да подпомага, развива и вдъхновява всички професионалисти в сферата на майчиното здравеопазване. Автор и съавтор е на седем книги и десетки научни публикации.

Коментари