Публикация

20 световни топ лектори на Симпозиума по репродуктивна медицина в София

20 световни топ лектори на Симпозиума по репродуктивна медицина в София

В София стартира 13-то издание на най-големия научен форум в областта на асистираните репродуктивни технологии у нас - Софийски симпозиум по репродуктивна медицина. Събитието се провежда на 11-12 октомври в Националния дворец на културата и е организирано съвместно от Института по репродуктивно здраве и Медицински комплекс „Д-р Щерев.


В него участват 400 водещи репродуктивни специалисти, акушер-гинеколози, неонатолози, ембриолози, биолози, специализанти и студенти по медицина от цялата страна.

 

В програмата на тазгодишното издание са включени теми, свързани с последните медицински достижения от света на асистираните репродуктивни техники, акушерството и гинекологията,  феталната медицина, както и на най-добрите практики от онкопрофилактиката и ендоскопската гинекологична хирургия.

В изключително атрактивната научна програма лектори са 20 международни топ специалисти по репродуктивна медицина 

Сред тях са известният специалист в областта на репродуктивните технологии проф. Рой Хомбург и колегата му проф. Инг Чонг. От Великобритания участват д-р Майкъл Карол и д-р Джилиан Локууд, медицински директор на клиниката Midland Fertility Services, в която се правят повече от 900 инвитро и ИКСИ процедури годишно. Модулът по пренатална и фетална медицина е с участието на представители на школата на проф. Кипрос Николаидес, сред които са д-р Белен Сантакруз и д-р Мая Брик и Фондацията по фетална медицина (FMF).

 

Като част от програмата делегатите на форума имат възможността да се включат в уникални практически семинари за ултразвукова фетална диагностика и чрез сесии по телемедицина могат да се запознаят с авангардни ендоскопски оперативни техники.

И тази година организаторите са предвидили специална сесия за акушерки със силно международно присъствие

Сред водещите лектори са д-р Трейси Купър, д-р Шийна Биром и Ким Парех – ръководител на акушерките в Eden Caseloading Midwives, Ланкашър Великобритания. Темите в акушерския модул са повече от полезни - "Защо съвременният свят не може без акушерки", "Преобразяване на акушерските грижи - познат екип от акушерки за всяка жена в периодите на бременността, раждането и след него", както и темата, свързана с литотомичната позиция на раждане.

В подкрепа на младите колеги организаторите на Симпозиума дават три специални стипендии,

които ще бъдат изтеглени на случаен принцип. Трима от студентите и специализантите, посетили ХIII Софийски симпозиум по репродуктивна медицина, ще бъдат подпомогнати със стипедния – една от 500 лв. и още две от по 250 лв. Тази година младите колеги са освободени от такса за посещението на Симпозиума, за да могат да чуят последните нововъведения в областта на репродуктивната медицина, феталната медицина, акушерството и гинекологията, от водещи български и чуждестранни специалисти.

Програмата на събитието можете да видите ТУК>>>

Коментари