Публикация

Стотици посетители се консултираха с лекари от лаборатория „ЛИНА” на здравното изложение във Варна

Стотици посетители се консултираха с лекари  от лаборатория „ЛИНА” на здравното изложение във Варна

Стотици посетители се консултираха с лекари от медицинска лаборатория „ЛИНА” по време на изложението „Вселена Здраве”, което се проведе в събота и неделя  в „Делта Планет Мол”. В двата дни на събитието на въпросите на пациентите отговаряха микробиолозите доц. Калинка Божкова и д-р Теменуга Янева, както и специализантът по „Клинична лаборатория” д-р Надежда Ковачева.  Възможността за директна комуникация с лекар  привлече много хора на щанда на лабораторията.  

Родителите проявиха най-голям интерес към микробиологичните изследвания, както и към изследванията за алергии и получиха ценни съвети кога и как е подходящо да бъдат извършени. „ЛИНА” е известна с това, че предлага изключително широка диагностика на алергии, като  най-търсени са изследването за 54 хранителни и инхалаторни алергена, както и разширеният панел с 282 алергена.

Пациентите с хронични заболявания задаваха въпроси за месечните профилактични кампании, които до края на октомври включват: грижа за сърцето, скрининг на щитовидна жлеза, туморен маркер по избор и пакет здрави стави. Профилактичните кампании се извършват в самостоятелните филиали на „ЛИНА” във Варна, като за тях направление от лекар или записване на час не се изискват.  Дамите се интересуваха от изследвания на  хормони, витамини и ДНК диагностиката на полово-предавани инфекции.

„Радваме се, че бяхме полезни на пациентите в град Варна. Много от тях споделиха, че ни посещават винаги, когато им се налагат изследвания”, заявиха лекарите от лабораторията.

Всеки от посетителите на изложението „Вселена Здраве” получи и брой от вестника на „ЛИНА”, в който има информация за последните нововъведения в лабораторията, както и талон за 10% отстъпка от цената на повечето изследвания. Вестикът се разпространява безплатно на регистратурите в лабораториите на „ЛИНА”.

 

Коментари