Публикация

Трансплантолозите на ВМА затвърдиха международния си престиж

Трансплантолозите на ВМА затвърдиха международния си престиж

Трансплантолози от ВМА участваха в III-ия Международен симпозиум за съвременна чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия (ISLS 2019).
Школата „ВМА” записа достойно представяне на престижния форум, провел се от 10-12 октомври в Истанбул, Турция.


В него, освен проф. Никола Владов, участваха и едни от най-изявените му ученици – доц. Васил Михайлов, доц. Ивелин Такоров, доц. Иван Василевски, доц. Николай Белев, както и д-р Радослав Костадинов и д-р Цветан Тричков.


Сама по себе си, поканата за участие на ISLS 2019 е признание, че

във ВМА и в България се прави стойностна хирургия на световно ниво

Наред с утвърдени световни хирурзи, Клиниката по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия представи опита си в чернодробните миниинвазивни резекции и подход за тотално лапароскопско лечение на дисеминиран колоректален карцином.


За пореден път трансплантолозите от ВМА имаха възможност да споделят ноу-хау с екипа на проф. Ки Хън Ким от Сеул, Южна Корея. Именно „Asan Medical Center” в Сеул, където се проведе ISLS 2018, е Меката на чернодробната хирургия в света.


По време на форума в Турция проф. Ким и екипът му потвърдиха участието си в предстоящия Международния монотематичен курс за следдипломна квалификация - „Мултидисциплинарен подход при лечението на чернодробните метастази от колоректален карцином”, който ще се проведе от 13-15 ноември 2019 г. във ВМА.

Коментари