Публикация

Доц. Бранимир Спасов оглави Българското медицинско сдружение по хематология

Доц. Бранимир Спасов оглави Българското медицинско сдружение по хематология

Изпълнителният директор на Националната специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания (НСБАЛХЗ) доц. Бранимир Спасов бе избран за председател на Българско медицинско сдружение по хематология. Изборът се проведе по време на Общо събрание на организацията, което бе в рамките на състоялия се в Правец  XI Национален конгрес по хематология и XIII Балкански хематологичен ден.

 

Предстои новият Управителен съвет да се събере на първо заседание и да избере заместник-председатели на хематологичното дружество.

 

Доц. Бранимир Спасов замени досегашния председател на сдружението проф. Маргарита Генова, началник на Лабораторията по клинична имунология в НСБАЛХЗ, която бе два последователни мандата начело на организацията. Според Устава на организацията тя няма възможност да се кандидатира отново и бе избрана за член на Управителния съвет.

 

Доц. Бранимир Спасов завършва медицина в Медицинския университет в София през 1996 година. Има няколко специалности: вътрешни болести, клинична хематология и здравен мениджъмънт. През 2007 г. започва работа в НСБАЛХЗ в Клиниката по хематология. През 2016 година е завеждащ Второ отделение по клинична хематология в болницата. От две години  е изпълнителен директор на лечебното заведение.

Коментари