Публикация

В Павликени забравиха пациентка и я държаха в скенер 6 часа

В Павликени забравиха пациентка и я държаха в скенер 6 часа

Медици забравиха пациентка в скенер и дори я обявиха за издирване. Случаят е от преди 10 дни. 70-годишната Асенка Христова била изследвана за заболяване на белите дробове в общинската болница в Павликени, след което - забравена, заключена и оставена да лежи в скенера в продължение на шест часа, съобщава Нова телевизия.

Пациентката е приета на 30 септември в лечебното заведение заради белодробен проблем

След снимка е установено, че има пневмония. Лекувана е една семица, но подобрение нямало. Тогава лекарите решили да направят скенер.

В 13:30 часа тя отива на скенер и до 19:00 часа никой не я вижда, сподели дъщерята на пациентката.

Тя случайно разбрала, че майка й липсва от болницата. Лекарите също били в недоумение къде би могла да е отишла възрастната жена.

И роднини, и лекари подават сигнал в полицията

Започва акция по издирването на изчезналата пациентка. Няколко часа по-късно Асенка е открита вързана за скенера и заключена в залата за изследвания.


Управителят на лечебното заведение Анета Кръстева каза пред камерата на телевизията, че е извършена

проверка по случая

Установено е, че възрастната жена е забравена в скенера от рентгеновия лаборант Камелия Кръстева. В момента тя е в отпуск, а управителят заяви, че ще бъде наказана.


От болницата уверяват, че

престоят на пациентката в скенера за толкова дълго време не бил опасен за здравето

защото апаратът бил изключен. По настояване на роднините в епикризата е записано изрично, че жената напуска болницата, защото е била забравена в скенера. Близките са категорични, че ще съдят лечебното заведение в Павликени. А 70-годишната Асенка Христова вече се лекува в столична болница.

Коментари