Публикация

Информирайте се за състоянието на черния си дроб с безплатните скринингови изследвания в лаборатория „ЛИНА”

Информирайте се за състоянието на черния си дроб с безплатните скринингови изследвания в лаборатория „ЛИНА”

До края на месец октомври безплатните скрингови изследвания в медицинска лаборатория „ЛИНА” включват чернодробните ензими АсАТ и АлАТ. Двата анализа се извършват по желание на пациента в самостоятелните филиали на лабораторията в областите Бургас, Варна и Ямбол, като се заплаща само такса манипулация в размер на 2лв. За изследванията се взема венозна кръв. Препоръчително е да се извършват сутрин, на гладно.  

Обикновено АлАТ се изследва заедно с АсАТ, защото това са едни от най-важните тестове за откриване на чернодробно заболяване или увреждане. Комбинираното им изследване се използва и за контрол и проследяване  на остри и хронични заболявания на черния дроб. Затова е препоръчително те да се извършват профилактично на определен период от време.

Наскоро лаборатория „ЛИНА” отбеляза една година от старта на мащабната си скрингова програма с безплатни изследвания. Тя предизвика голям интерес сред пациентите, като за този период в нея се включиха 81 315 души. Именно нуждата от повече профилактични програми, мотивира екипа на лаборатория „ЛИНА” да продължи с тази инициатива и занапред.

Какви ще са безплатните скрингови показатели през месеците ноември и декември, следете на www.lina-bg.com, както и в официалната facebook страница на лабораторията.

 

Снимка: internet

Коментари