Публикация

Грешки, които допускаме при вирусна инфекция

Грешки, които допускаме при вирусна инфекция

Случаите на остри респираторни вирусни инфекции (ОРВИ) в страната се увеличават. Предстои и настъпването на грипната вълна, като към момента прогнозите са, че и тази година ще ни атакуват два щама от типа А и два от група В.

 

Според проф. д-р Петко Минчев, национален консултант по детски белодробни болести, всяка година грипният сезон се превръща в изпитание както за пациентите, така и за лекарите и фармацевтите. Причина за това са две ясно очертали се през последните години терапевтични грешки:

 

·         Прибързаното посягане към антипиретиците заради страха от повишената температура – предпоставка за настъпването на бактериални инфекции и последващи тежки усложнения.

·         Продължаващото масово изписване, препоръчване и назначаване на антибиотици без доказана бактериална инфекция – все по-опасен ход в ерата на антибиотичната резистентност и напълно безсмислено решение с оглед на факта, че антибиотиците нямат антипиретично действие.

 

Назначаването на препарат, който адекватно да асистира на организма да премине по-леко и благоприятно през вирусното заболяване, е ключово за един гладък и дългосрочен оздравителен процес. Адекватна терапия на ОРВИ и грип предлага Инфлуцид

 

  • Той има антивирусно въздействие спрямо широк спектър от вируси, предизвикващи ОРВИ: грипни вируси тип А и В, аденовируси, коронавируси, респираторно-синцитиални вируси, херпес вируси и парагрип.
  • За разлика от температуропонижаващите средства, Инфлуцид не сваля температурата рязко, а създава условия организмът да се справи с грипния вирус при умерен и поносим фебрилитет.
  • Инфлуцид предпазва от вторични бактериални усложнения.
  • Доказано е, че той увеличава устойчивостта на клетките и възпрепятства навлизането на вируси, предпазва от вирусната токсичност и намалява размножаването на вирусите, повишава производството на интерферон - белтък с мощно имуномодулиращо действие.  

Острите тонзилити са друго често срещано заболяване в есенно-зимния период. В 90% от случаите причината за възпалението на тонзилите са вируси. Подходящ препарат както за лечение, така и за профилактика на остри и хронични тонзилити, е Тонзилотрен.  

 

Лекарството има отношение не само към овладяването на острия възпалителен процес, но и при хронично възпаление, без наличие на бактериална флора. При патологично увеличени тонзили съставките на Тонзилотрен могат да доведат до нормализиране на обема им. Безопасен е за продължителна употреба.

 

Какво още споделя проф. д-р Петко Минчев за своя опит в клиничната си практика с двете лекарства на Немския хомеопатичен съюз можете да видите във видеото. 

Коментари

много актуална информация  в сезона на грипните инфекции

Това е реклама на Инфлуцид и Тонзилотрен, а не "Грешки, които допускаме при вирусна инфекция".