Публикация

Здравното министерство сезира ГДБОП за фалшива информация

Здравното министерство сезира ГДБОП за фалшива информация

Министерството на здравеопазването отново стана жертва на сайт за фалшиви новини. От името на ведомството и на негов служител

в имитираща интернет страница на Българската национална телевизия е рекламирано лекарство за високо кръвно

От МЗ са изпратили сигнал до директора на главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ главен комисар Ивайло Спиридонов и до комисар Явор Колев, началник на отдел „Компютърни престъпления“ към ГДБОП заради спекулации с името на заместник-министъра на здравеопазването Светлана Йорданова, с институцията Министерство на здравеопазването и с Българската национална телевизия с цел продажба на стоки.


Министерството настоява своевременно да бъдат предприети всички законови действия за идентифициране на източника на фалшивата информация и за подвеждането му под отговорност.

И МЗ, и БНТ и преди са сезирали ГДБОП за подобни случаи

Ведомството информира, че по никакъв начин не промотира и не продава лекарствени продукти и хранителни добавки чрез интернет сайтове, както и че то не създава лекарства, нито пък притежава аптеки (в това число и аптеки за онлайн търговия).

Сайтове като този съдържат категорично невярна информация и правят внушения, които са опасни за потребителите, а могат да бъдат и опасни за тяхното здраве, предупреждават от министерството.

И напомнят, че официалният сайт на институцията се намира на интернет адрес http://www.mh.government.bg/bg/

МЗ апелира

всеки гражданин, натъкнал се на фалшив сайт на ведомството, на сайтове за онлайн продажба на добавки и лекарства, спекулиращи с институцията да подаде сигнал на имейл адрес: delovodstvo@mh.government.bg или да се обърне към компетентните органи.

Коментари