Публикация

Над 200 участници в Шести фармацевтичен бизнес форум във Варна

Над 200 участници в Шести фармацевтичен бизнес форум във Варна

МУ-Варна е домакин на Шести „Фармацевтичен бизнес форум“ , който се провежда под патронажа на ректора на университета проф. Красимир Иванов. Над 200 студенти, преподаватели и фармацевти от страната участват в него. Форумът е с традиции и се провежда  със съдействието на Българския фармацевтичен съюз, каза доц. Величка Андонова, доцент по технологията на лекарствените форми към Катедра по „Фармацевтични технологии“ към Фармацевтичен факултет при МУ-Варна. Студентите имаха възможност да присъстват на шест уъркшопа  по фармация, които са  мултидисциплинарни. В хода на форума се проведе и продължаващо обучение за магистър фармацевти, които надградиха образованието си.  Доц. Милка Нашар,  зам. - декан на факултет „Фармация“ и ръководството на факултета наградиха отличените студенти и докторанти, които участваха в постерната сесия.  

„Винаги се радвам да отдам дължимото на студентите ни, които с всяка изминала година се представят все по-добре“, каза по време на връчването на наградите доц. Нашар.

Тя обяви, че третото място за най- добра устна презентация отива при Паула Пенкова, на второ място се класира Антония Андонова, а на първо място се класира презентацията на Габриела Томова.  В другата категория за докторанти  победител стана Таня Дикова.

Бяха връчени и награди за постерни презентации на студенти. На трето място класирана беше Боряна Михайлова, като в тази категория имаше и две втори места, които получиха  Полина Цанева и Десислава Боянова. Победител в категорията стана Виктория Янева. Наградите за постерни презентации при докторанти отново бяха три. Те се връчиха на Ас. маг.-фарм. Стела Драгоманова,  второ място грабна  Мария Иванова, а на първо място се класира Ангелика Георгиева.

 

 

Коментари