Публикация

Супер апаратура в полза на пациенти с изгаряния в "Пирогов" (ВИДЕО)

Супер апаратура в полза на пациенти с изгаряния в "Пирогов" (ВИДЕО)

Клиниката по изгаряния и пластична хирургия в Пирогов вече е изцяло обновена с нова и модерна съвременна апарагура. Тези технологии дават възможност за извършване на операции, каквито преди не е можело да бъдат направени. За ремонта на клиниката и закупуване на техниката са инвестирани близо 11 млн. лв. 

 

Извършеният ремонт обхваща преустройство, реконструкция и модернизация на Отделението по анестезиология и интензивно лечение, Отделението по изгаряния и пластична хирургия-деца, Операциония блок, включително въвеждане на мерки за енергийна ефективност на цялата сграда. Капацитетът на клиниката е 62 легла с реанимацията, но в моменти на големи аварии може да се удвои до 120 легла.

Клиниката поема най-тежките и сложни случаи от цялата страна

В Клиниката по изгаряне и пластична хирургия на „Пирогов” се намира уникалното за страната Отделение по изгаряне-деца. В него и в клиниката като цяло се лекуват най-сложните и тежки случаи на изгаряне от различен характер – термични, електрически, химически, поради радиационност, както и случаи на вродени аномалии, на дефекти с разнообразна етиология по телесната повърхност на деца и възрастни.

 

Вижте какво казва за обновената Клиника нейният началник - доц. Мая Аргирова, която е и републикански консултант по термична травма. 

Коментари