Публикация

Проф. Галина Кирова е най-вдъхновяващият специалист по Образна диагностика

Проф. Галина Кирова е най-вдъхновяващият специалист по Образна диагностика

Красивото лице на българската радиология - проф. Кирова събра най-силна подкрепа в кампанията на CredoWeb Лекарят, който ме вдъхновява

 

Близо 300 лекари, сестри, фармацевти, здравни експерти и други медицински специалисти гласуваха в Месеца на Образната диагностика от кампанията Лекарят, който ме вдъхновява. Вотът се проведе онлайн в платформата CredoWeb и в него бяха номинирани 16 достойни специалисти, предложени от техни колеги и лечебни заведения от цялата страна. 

 

Целта на кампанията е да даде шанс на лекарското съсловие да излъчи знакови професионалисти в различните специалности, които с примера си увличат гилдията, карат колегите си да вървят напред и да се развиват. Месецът на Образната диагностика продължи от 18 септември до 31 октомври 2019 г.  В него право да номинират и гласуват имаха всички, работещи в здравната система специалисти и експерти.

Оспорваната битка спечели  началникът на Клиниката по Образна диагностика в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда - проф. Галина Кирова

Тя беше номинирана от екипа на лечебното заведение като лекар, който вдъхновява и едновременно предизвиква уважение, доверие и авторитет сред пациентите и колегите си. Специалист и колега, който винаги е готов да споделя и предава своите знания, да създава общности, които работят за развитието на Образната диагностика в България, да посочва проблемите и да предлага решения за тях. Нейната номинация бе подкрепена от колегата й проф. Боян Балев с думите:

„Тази кампания нямаше да е пълноценна без проф. Кирова, тъй като всички специалисти по Образна диагностика в България ценят високо и търсят нейното професионално мнение“.

проф. Галина Кирова
проф. Галина Кирова

Проф. Кирова владее всички конвенционални и специализирани методики в областта на образната диагностика. В последните години клиничният й и научен интерес е ориентиран и към образната диагностика на сърцето и съдовете. Автор е на повече от 150 публикации в национални и международни списания. Организатор и лектор на редица национални и международни форуми в областта си. Вицепрезидент е на Българска Асоциация по Радиология, заместник главен редактор на научното списание “Рентгенология и Радиология”, член е на редакционния съвет на списание “Ревматология” и списание “Онкологус”. Основател и председател на Българското дружество по кардиоторакална рентгенология за мандат 2010-2014 г. и член на борда на Европейското дружество по кардиорентгенология.

Освен признанието на колегите проф. Кирова получава специалната значка на CredoWeb - ЛЕКАР, КОЙТО ВДЪХНОВЯВА. За нея ще бъде заснет и филм, представящ многобройните й професионални постижения.

д-р Любомир Трифонов
д-р Любомир Трифонов

На втора позиция вотът на колегите постави д-р Любомир Трифонов от Стара Загора

Д-р Трифонов е управител на Диагностична лаборатория "Ахилес". Има специализирани курсове за диагностика на млечна жлеза във Ферара, Италия и Виена, Австрия. Допълнителна квалификация придобива от специализирани семинари по образна диагностика на Royal College of Radiology UK и Залцбург, Австрия. Работил е като ординатор-рентгенолог в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович". Член е на Управителния съвет на Български лекарски съюз в Стара Загора, на Българското и Европейското дружество за диагностика на гърдата (БДДГ и EUSOBI) и на БАР. Той бе номиниран от своите колеги като отговорен и всеотдаен в работата си специалист, чиято човечност и добро отношение към пациенти и колеги го правят един от уважаваните специалисти в Стара Загора и региона.

 

доц. Николета Трайкова
доц. Николета Трайкова

Третото място гласуването на лекарите отреди за любимия преподавател по Образна диагностика на студентите от МУ - Пловдив - доц. Николета Трайкова

Доц. Трайкова е част от екипа на Отделението по Образна диагностика към УМБАЛ ''Св. Георги''. Има професионална квалификация по компютърна томография и магнитно резонансна томография, както и над 60 научни статии в български и чуждестранни медицински издания. В последните години доц. Трайкова се изявява като много успешен лектор в международните образователни прояви на ESOR зад граница. Вече втора година тя води Програмния научен комитет на Балканския конгрес по радиология, а през 2015 г. беше организатор на конгреса на Българската асоциация по радиология, който върна интереса на младите хора към радиологията. През 2018 г. получи най-голямото признание за български рентгенолог в Европейското радиологично общество. По предложение на Борда на директорите на Европейското дружество по радиология доц. д-р Трайкова бе избрана за председател на Комитета по комуникации и външна политика, член на програмния комитет на 25-ия Европейски конгрес по радиология – ECR’2019 Programme Planning Committee и бе утвърдена в състава на петчленния Изпълнителен комитет на Европейското училище по радиология (ESOR Steering Committee). Номинирана заради будния си научен интерес, с който се стреми да зарази и тепърва прохождащите лекари, и нейната отдаденост на медицинската професия и размах на работа, която има отзвук сред медицинските среди в цяла Европа. Според нейните колеги именно тези успехи са предпоставка доц. Трайкова да носи титлата Лекар, който вдъхновява.

 

CredoWeb благодари на всички, които се включиха с номинации и гласове в месеца на Образната диагностика. С коя медицинска специалност ще продължи кампанията Лекарят, който ме вдъхновява предстои да стане ясно.

 

Подробности за кампанията Лекарят, който ме вдъхновява и всички предишни етапи можете да видите тук>>>

*В кампанията са зачетени само гласовете от медицински специалисти, регистрирани като такива в платформата CredoWeb. Не се зачитат гласовете от профили тип „Потребител“. **В кампанията са зачетени само гласовете, подадени в посочения период от 18 септември до 31 октомври 2019 г. ***КредоУеб не извършва никаква допълнителна селекция на излъчените кандидати. Процесът на номинации и гласуване е изцяло прозрачен.

Коментари

Достойни колеги ! Заслужават напълно високото признание !