Публикация

Ангиографски апарат от последно поколение заработи във ВМА

Ангиографски апарат от последно поколение заработи във ВМА

Един от най-мощните ангиографски апарати от последно поколение „INNOVA IGS 5”, на американския концерн General Electric Healthcare, вече е на разположение на Клиниката по кардиология във Военномедицинска академия (ВМА).

Апаратът е с изключително качество на изображението с най-висока детективна квантова ефективност

ултрамодерни апликации, като Mac-lab, FFR без нужда от отделен анализатор, вграден монитор с голям дисплей.


Притежава повече от 20 усъвършенствани 2 D приложения, които подпомагат автоматизирано определяне на точните граници при позициониране и експандиране на стент по време на сложни съдови интервенции, както и многобройни 3D апликации, позволяващи използването на изображения в реално време чрез специализиран комуникационен интерфейс за бърза връзка (1Gb/сек).

Сред предимствата, изтъквани от специалистите, е намаленото по време на изследване облъчване

което е сведено до минимум – както за пациентите, така и за екипа. Освен това, апаратът притежава функция след края на манипулацията да се видят кои части от тялото са били подложени на най-голямо въздействие. И още – много прецизно и автоматично изчислява и показва правилната позиция на стента.

Това е най-съвременната ангиографска апаратура, единствена на Балканския полуостров

Благодарение на нея, ще се повиши качеството и обема на извършената лечебно-диагностична дейност. А осигурената интерактивна среда за комуникация с други образни методики е предпоставка за бъдещ активен процес на обучение в областта на ангиологията, интервенционалната кардиология и кардиостимулацията

- коментира началникът на Клиниката по кардиология полк. проф. Ивайло Даскалов.


С пускането в експлоатация на апарата специалистите от ВМА ще могат да извършват голям обем от високоспециализирани дейности в областта на инвазивната кардиология, ангиология, съдова хирургия, образна диагностика, неврология.

Коментари