Публикация

Бръчките – враг номер едно на красивото лице

За съжаление никой не е успял да спре хода на времето. В определена възраст бръчки така или иначе ще се появят. Това е неизбежно, но най-видимият признак на стареенето може да се отложи, ако избягваме някои вредни навици или вещества.


Ще ви запознаем с 4 от най-големите врагове на младостта:

- Пушенето. Цигареният дим съдържа около 4000 вредни вещества, които влияят зле на структурата на кожата, правейки я безжизнена.

Освен това при пушачите е нарушено кръвообращението, затова кожата им получава недостатъчни количества кислород.

Като прибавим и никотина – най-големият враг на витамин С, става повече от ясно, че ако искаме да съхраним младостта си, трябва да се откажем от цигарите.

- Токсините. Вредните вещества особено силно влияят на съединителната тъкан. В резултат кожата губи своята нежност и еластичност.

Токсини се съдържат в мръсния въздух, в натъпканите с пестициди и нитрати храни, в лекарствата.

Затова се препоръчва особено на жителите на големите градове по-често да употребяват храни, богати на витамините А, С, Е и на микроелементи като цинк, желязо и мед.

- Недоспиването. Пълноценният сън е необходим за добрия цвят на лицето и за обновяването на кожата. Спете не по-малко от 8 часа.

- Слънчевите лъчи и солариумите. Отдавна е известно, че ултравиолетовите лъчи съсипват кожата. Затова, преди да се покажете на слънце, не забравяйте предпазните козметични средства.


Коментари