Публикация

Д-р Александър Киряков е „Дентален мениджър на годината“

Д-р Александър Киряков е „Дентален мениджър на годината“

Носител на голямата награда „Дентален мениджър на годината“ 2019 и статуетката „Адмира“ е д-р Александър Киряков от „Дентална клиника „Александър Киряков“ - Хасково.


Наградата му беше връчена от Султанка Петрова, заместник-министър на труда и социалната политика, на тържествена церемонията, която се проведе в хотел „Маринела“, София.

Събитието привлече над 150 гости

– официални лица, представители на целия дентален бранш, журналисти и други.
Това беше десетото юбилейно издание на конкурса.


Първа награда в категория „Дентален мениджър на клиника” получи Дентална клиника K-Dent, Пловдив, д-р Павел Кръстев.


С първа награда в категорията „Дентален мениджър на кабинет” беше отличена Дентална практика „Созопол Дент”, Созопол – д-р Елена Котакова. Тя получи и грамота „Дентален мениджмънт с отдаденост и сърце“.

Бяха раздадени и много специални награди

За първи път журито на конкурса учреди нова награда - „Дигитален дентален мениджър на годината“. Неин носител е д-р Неделчо Ситнов, Дентална клиника „Сити Дент”, Пазарджик, с конкурентно предимство и принос – дигиталните технологии в помощ на българските дентални практики.


„Ключът към успеха“ - специалната награда от името на Асоциацията на денталните мениджъри в България (АДМБ), стана притежание на д-р Красимир Аврамов и д-р Мила Стоянова, Ортодонтска практика Smile Art, Варна.


Призът „Фамилната дентална практика – традициите раждат бъдещето“ отиде при д-р Асен Маринов, „Дента Консулт”, София. Той стана носител и на наградата за „Екипен дентален мениджмънт”.


През миналата година д-р Боривойе Чирич (Сърбия) взе участие в конкурса. През тази се включи нашата сънародничка д-р Десислава Дермастя, със собствена практика в Любляна, Словения. Д-р Дермастя беше отличена с наградата „Дентална практика с предприемачески дух и визия за бъдещето“.


Наградата „Инвестиции с ясен фокус“ получи д-р Смилен Смилов, София, Дентални клиники „София Краун”.


Отличието „Дентални кабинети с измеренията на клиника“ беше дадено на Дентални кабинети „Вита Дент“, Пловдив, д-р Хари Ховагимян и Емилия Ангелова-Ховагимян.


Специално за д-р Хари Ховагимян и Емилия Ангелова-Ховагимян журито отбеляза: „Впечатли ни и един проект, върху който собствениците и управители на тази практика работят и който е свързан с безопасността на пациентите. На пациентите изобщо в България. Пожелаваме им успех!“.

Водещи на церемонията

бяха д-р Неделя Щонова, за първи път в тандем с денталния лекар д-р Димитър Ковачев от Пловдив. Тъй като конкурсът „Дентален мениджър на годината – „Адмира“ е изцяло български патент, по случай неговата 10-годишнина церемонията по награждаването премина под знака на българското. Водещите бяха облечени в народни носии - церемонията беше открита от гайдаря Динко Палазов, а д-р Неделя Щонова поднесе приятна изненада – изпя „Бела съм, бела, юначе“.


Сред официалните гости беше и председателят на Българския зъболекарски съюз (БЗС) д-р Николай Шарков и главният секретар д-р Борислав Миланов.

 

Дентален мениджър на годината


По случай 10-годишнина на конкурса д-р Венета Павлова, председател на журито и зам.-председател на АДМБ, връчи почетни плакети „За доверие и партньорство“ на партньорите на АДМБ през годините, а на БЗС грамота за „Цялостна безрезервна подкрепа и доверие към АДМБ и конкурса. За дългогодишно коректно партньорство в името на просперитета и авторитета на прекрасната ни професия“.


Беше отчетено, че за 10 години над 100 дентални практики и зъботехнически лаборатории от цялата страна са участвали в конкурса. От Асеновград, Бургас, Благоевград, Варна, Враца, Видин, Габрово, Дряново, Елин Пелин, Карнобат, Козлодуй, Момчилград, Плевен, Пловдив, Павликени, Пазарджик, Перник, Русе, София, Созопол, Сандански, Стара Загора, Тервел, Тутракан, с. Телиш, Хасково, с. Црънча, Шумен. И вече от Словения и Сърбия.


За първи път в историята на конкурса голямата награда „Дентален мениджър на годината“ 2019 и статуетката „Адмира“ е с адрес - Хасково.


Журито прецени, че

една от най-престижните награди - „Българска дентална клиника с европейски измерения“ – отива в историята

Мотивите: „За тези 10 години - представете си ги като стъпала, ние установихме, че българските денталните практики, участващи в конкурса, се изкачваха и постепенно стигнаха най-високото стъпало - европейското. Днес можем да направим заключението, че българските дентални практики, участвали в конкурса, са с европейски измерения. Те извоюваха тази награда, те са нейните носители - за себе си, за своите пациенти“.
През годините Асоциацията на денталните мениджъри в България редовно е инициирала и участвала в благотворителни каузи. През тази година каузата на АДМБ е по-различна. Тя беше обявена от д-р Мария Сапункьова, Русе: „Каузата ни ще бъде посветена върху това да повишаваме знанията, уменията на българските студенти по дентална медицина как да управляват своите дентални практики, когато напуснат студентската скамейка. Ще организираме за първи път семинар специално за тях, за да им дадем основа, за да ги подготвим за пазарната среда, в която те ще търсят своето място. Струват си усилията бъдещите ни млади колеги да получат нашата подкрепа“.


Организатор на конкурса и на десетото му издание е Асоциацията на денталните мениджъри в България. 


Конкурсът се провежда по идея на „Стоматологичен свят“.


Историята на конкурса може да видите във видеото по-долу.

начална снимка: д-р Александър Киряков, носител на голямата награда, Султанка Петрова, зам.- министър на труда и социалната политика, и водещите д-р Неделя Щонова и д-р Димитър Ковачев

Коментари