Публикация

Спешен ремонт на две клиники в УМБАЛ „Александровска“

Спешен ремонт на две клиники в УМБАЛ „Александровска“

До 300 хил. лв. са предвидени за пребазирането на Клиниката по клинична алергология в УМБАЛ „Александровска“.


Това заяви заместник-министърът на здравеопазването Жени Начева пред журналисти по повод анонса за протест от страна на медиците в болницата, които са недоволни от условията на труд.

Средствата са осигурени и процедурата за избор на изпълнител е в ход

В лечебното заведение е създадена добра организация за пребазиране на Клиниката по клинична алергология в Клиниката по кожни и венерически болести, за да може да започнат в кратки срокове ремонтните дейности. 

 

В момента сградата на Клиниката по клинична алергология е временно затворена с цел да се гарантира сигурността на пациентите и лекарите, които работят в нея.


Министерството на здравеопазването е предвидило средства и за ремонт на Клиниката по хематология в лечебното заведение. Зам.-министър Начева изказа благодарност към персонала на Клиниката по клинична алергология, на Клиниката по кожни и венерически болести, както и на техните пациенти, и изрази надежда, че това няма да се отрази на качеството на лечебния процес.

Обновлението

на материалната база на „УМБАЛ „Александровска“, както и тази на останалите държавни болници, е приоритет в работата на МЗ и това е залегнало в средносрочната инвестиционна програма на здравното ведомство, допълни Жени Начева.

Коментари