Публикация

Лекари от „Майчин дом“ ще обменят опит с колеги от Китай

Лекари от „Майчин дом“ ще обменят опит с колеги от Китай

Министърът на здравеопазването на китайската народна република Ма Ксиаоуей посети университетската АГ болница „Майчин дом“ и проведе среща с изпълнителния директор проф. д-р Иван Костов.


Двамата обсъдиха

възможности за усъвършенстване на опита и практическите умения

на специалистите от „Майчин дом“ с медицинско оборудване от последно високотехнологично ниво, което се използва в най-добрите лечебни заведения в Китай.
„Майчин дом“ е единствената болница, която министър Ма избра да посети у нас в рамките на официалното си посещение в България.

Ще бъдем щастливи, ако поставим началото на проект между България и Китай, съсредоточен в грижата за майките и техните деца. Мислим, че и за вашите лекари и акушери ще бъде интересно да посетят някои от нашите болници, за да видят как работим и как страна като нашата се грижи за новородените, които са средно по 100 на ден, сподели министър Ма Ксиаоуей.


В рамките на посещението двамата обсъдиха и възможното дългосрочно партньорство на болницата с някои от най-добрите медицински заведения в Шанхай, специализирани в роботизираната хирургия. Отскоро „Майчин дом“ прилага хирургичната система „Да Винчи“, най-съвременната технология за безкръвни операции в целия свят.


Проф. д-р Иван Костов лично демонстрира пред гостите капацитета на болницата, като обърна специално внимание на изцяло реновираните отделения по неонатология и акушерство и гинекология.


Министърът на здравеопазването на НР Китай посети България заедно с представители на държавите от Централна и Източна Европа в рамките на Формата 17 + 1, който по традиция събира министри и правителствени ръководители в дискусия за устойчивото развитие на здравните системи.

„Майчин дом“ е най-голямата и най-старата специализирана АГ болница у нас

където се проследяват най-сложните медицински случаи от цялата страна.

Коментари