Публикация

Уникални процедури за тялото и душата в Албена

Д-р Огнян Софтов от Меди Спа център „Медика-Албена” - хотел „Добруджа”, в интервю за Хелт медия.



Д-р Софтов, известно е, че курортът Албена има един от най-богатите като предлагане на услуги балнеоцентрове у нас. На какво „Медика-Албена” дължи своето добро име в този бранш?
За момента ние сме единствените в цяла България, които притежават почти всички сертификати, които трябва да има един подобен род центрове – ISO 9001-2008, ESPA, ТЮФ и т.н. „Медика-Албена” е уникален и с това, че при нас работят хора, които са изключително и единствено с медицинско образование. Нямаме масажисти и рехабилитатори, които да са преминали само някакъв повърхностен петдневен курс.

Друг плюс е, че служителите ни задължително владеят освен руския и поне още един чужд език. Нашите гости винаги могат да разчитат на едно висококвалифицирано и любезно обслужване в сферата на медицинските, балнеолечебните и СПА услугите.

Кои ваши програми се радват на най-голям интерес от страна на туристите?
Нашата дейност се развива главно в две направления. Едното - т.нар. СПА и уелнес, е насочено към здравите хора, които идват в Албена основно да си починат и да релаксират. На тяхно разположение има голям брой възстановителни и разкрасяващи програми, които въздействат изключително благотворно върху здравето, психиката и самочувствието на човека.

Втората насока, в която сме се специализирали, е лечението на различни видове заболявания на опорно-двигателния апарат, на периферната нервна система, на горните дихателни пътища. Отлични резултати постигаме и при борбата с гинекологични и кожни проблеми. За голям наш успех смятаме програмата ВИТАЛ-Албена, която обучава посещаващите я хора в тънкостите на здравословния начин на живот. Тя дава чудесни резултати при лечението на някои обменни заболявания, наднормено, тегло, хипертония, диабет и др.

Една от новите ни и изключително интересни програми се нарича „Морски звуци”. При нея се потапяш в една условно наречена „капсула” със затоплена вода, през която преминават звуци от приятна музика. Така си в състояние да усетиш музиката чрез тялото, а не чрез ушите си.

Как лековитите природни богатства на нашето Черноморие намират приложение в балнеоложките и СПА процедури в „Медика-Албена”?
Курортът Албена има уникални природни ресурси и дадености, които ние се опитваме да оползотворяваме максимално в цялостната си дейност. Мога да дам за пример минералната вода тук, която е хипотермална и е изключително подходяща за външно приложение. Лечебната кал от Черно море пък поддържа много биологично активни вещества, които могат да преминават през кожната бариера и да формират биодепа в организма, като положителното им въздействие се усеща дълго време след това. Възползваме се и от доказаните качества на лугата, морската сол и, разбира се, от благоприятния климат в Албена.

Коментари