Публикация

Как краката ви да изглеждат по-стройни?

Много жени са опасно пристрастени към високите токове – не защото се чувстват особено удобно по буквално разораните тротоари с изкъртени плочки, а защото дават мило и драго краката им да изглеждат по-стройни.


Но едно е да обуеш сандали с висок ток, а съвсем друго е да ходиш с тях.  Ако не владеете правилата за добра осанка, рискът да мъчите краката си и вместо възхищение да предизвикате присмех е твърде голям.

Така че – добрата стойка е правило номер едно, ако искате да изглеждате по-млада, по-висока, по-стройна. Всички го знаят, но малцина го изпълняват – да се изправят раменете и гърдите, да се прибере коремът, да се ходи по няколко минути дневно с книга на главата.

Разбира се, и чисто визуалните похвати никак не са за пренебрегване, щом искаме да „удължим” фигурата и по-специално краката си.

Избирайте дрехи в една цветова гама. Облеклото не бива да „разделя” тялото на две половини. Моделиерите и стилистите винаги започват своя списък със съвети така: Избягвайте хоризонталните линии, те скъсяват тялото. Такъв тоалет  могат да си позволят само подчертано високите и стройни жени.

Обувките трябва цветово да се съчетават с чорапите. Контрастът може да изглежда интересен и екстравагантен, но не и добър за визуалните пропорции на тялото ви.
Всъщност и токчетата невинаги издължават крака. Ако глезените ви са масивни, контрастът с прекомерно тънкото и високо токче ще подсили дефекта.

Островърхите обувки по принцип създават впечатление за по-висок ръст, но ако сте дребна, стъпалата ви ще изглеждат неестествено големи. Смята се, че оптималната височина за токчетата е 7 см.

А що се отнася до ботушите – най-добре е да се спрете на класическите, изчистени модели – всички пискюли, ресни, токи и т.н „утежняват” общото впечатление от фигурата. Едноцветните ботуши в ярки тонове удължават оптически крака.

Носете тесни тъмни панталони, като дължината покрива изцяло тока. Освен прави панталоните може да бъдат и съвсем леко разкроени от коляното. Тялото изглежда по-стройно, ако талията им е на естественото си място и ако липсват различни допълнителни орнаменти.

Дългите поли правят фигурата по-тромава. Предпочитайте средната дължина със странични цепки, които също създават впечатление за удължен крак.

Коментари