Публикация

Ученици от ЕГ "Иван Вазов" с кампания в помощ на най-малките ни пациенти

Ученици от ЕГ "Иван Вазов" с кампания в помощ на най-малките ни пациенти

Възпитаниците на елитната Езикова гимназия „Иван Вазов” направиха приятна изненада на УМБАЛ “Пловдив. Представители на Ученическия парламент в гимназията дариха на директора д-р Аргир Аргиров първите получени средства от събраните и предадени близо половин тон пластмасови капачки.

Сумата не е голяма, но с този акт бихме искали да поставим началото на дългосрочна кампания в помощ на отделението по неонатология, заяви директорът на училището Вихра Ерамян. Тя уточни, че всяка година тийнейджърите организират благотворителни акции, с които подкрепят различни дарителски кампании. През учебната 2019/2020 г. членовете на Ученическия парламент са взели решение да посветят усилията си за подпомагане на най-малките пациенти на болницата.

Искахме да сме полезни и сметнахме, че грижата за децата е чудесна кауза, от друга страна събирането на капачките е важно и за опазването на околната среда, заяви Зорница Петрова от 10 “е” клас. Получава се двоен ефект, което е много ценно, посочи Виктория Панайотова от 11 “г” клас. Тя увери, че акцията в гимназията тече с пълна сила и призова всички ученици в Пловдив да се присъединят към тяхната кауза и заедно да работят в подкрепа на новородените и на отделението, в което започва животът.

Двете момичета споделиха, че доста ученици от гимназията с радост биха посетили неонатологията, за да се порадват на бебенцата. Те признаха, че голяма част от съучениците им искат да следват Медицина и да станат лекари. Затова за тях ще е много интересно да се докоснат по-близо до благородната лекарска професия.

В сегашните времена всяка инициатива, която може да събуди грижата и отговорността на обществото, е ценна и достойна за уважение, заяви д-р Аргиров. Той прие с огромна благодарност жеста на младите хора. Това е само началото, учениците от Езикова гимназия „Иван Вазов“ са много запалени и са радостни, че могат да допринесат за такава полезна кауза, заяви Вихра Ерамян.

Коментари