Публикация

Комплексно лечение на остри и хронични риносинуити

Комплексно лечение на остри и хронични риносинуити

Антибиотичната резистентност е все по-нарастващ проблем в глобален мащаб. Според проучвания на Chua et. al., British Medical Journal, Jan.2019 74% от общопрактикуващите лекари изписват антибактериална терапия, като само в 13% от случаите тя е оправдана.

 

Отчетена е значително по-голяма честота на назначаване на антибиотици без реална необходимост при няколко заболявания, едно от които е острият риносинуит (данни на Pouwels et al. , J.Antimicrob Chemother 2018).

 

В този контекст търсенето на терапевтични решения, които да съдействат за бързото и цялостно овладяване на острите риносинуити, предотвратяването на усложнения, а с това и ограничаване прекомерната употреба на анитибиотици, както и на редица други ефективни, но не толкова щадящи организма симптоматични средства като локалните деконгестанти и кортикостероиди например, е все по-наложително.

 

Цинабсин - Ефективен асистент на естествената защитна каскада при ОСТЪР и ХРОНИЧЕН РИНОСИНУИТ

 

Цинабсин е един от препаратите, чието действие обхваща всички звена на патогенезата и целия симптомокомплекс на възпалителния процес на околоносните кухини.

 

Съставът на препарата е така подбран, че всяка негова съставка способства за терапевтичният ефект на цялата комбинация върху протичането на синуита.

 

  • Cinnabaris D3  Облекчава типичните оплаквания при възпаление на синусите като главоболие, сънливост и невралгични болки в лицевата област.
  • Echinacea D1  Стимулира и укрепва системите на вродения имунитет. Ехинацеята е показана при риносинуити със зловонни секрети и болезнени, разранени лигавици.
  • Hydrastis D3  Благоприятен ефект при синуит с обилна жълта, вискозна, жилава секреция, както и при тъпа, притискаща болка във фронталната област, произхождаща от катар.
  • Kalium bichromicum D3  Намалява гнойната носна секреция и запушването на носа. Облекчава синусното главоболие с тежест и тъпа болка над веждите, възникваща, когато синусните отверстия са блокирани.

Намалява възпалението на околоносните кухини

При използване на препарата бързо и трайно намаляват такива характерни за възпалението на околоносните кухини симптоми като главоболие, невралгия на n. Trigeminus. Всички съставки намаляват отока на лигавиците и така облекчават носното дишане, освен това намаляват отделянето на слуз и секрет и водят до намаляване на усещането за натиск в поразения участък и цялата глава.

 

Отчитайки високата заболеваемост от синуити и във връзка с големия брой ендоназални хирургични вмешателства, е направен анализ на ефективността от използването на Цинабсин при пациенти над 12-годишна възраст с поставена диагноза остър или обострен хроничен риносинуит.

Намалява симптомите на риносинуит за 14 дни

хомеопатия при синузит

Резултати от клинично проучване показват, че ефективността от лечението на риносинуитите с препарата Цинабсин е достатъчно висока – на 14-тия ден 94% от болните с остри форми на риносинуит са без оплаквания, без обективни признаци на риносинуит (на 7-мия ден такива пациенти са 64%).

 

При хроничните форми на заболяването показателите са съответно 52% и 26%.

За окончателно оздравяване при хроничен риносинуит продължителността на лечението трябва да бъде удължена – препоръчван антирецидивен курс 4 до 6 седмици.

 

Методите за лечение на такива форми трябва да са индивидуални, в зависимост от формата на риносинуита и локализацията на възпалителния процес. Такива болни подлежат на внимателен контрол от оториноларинголог за своевременно уточняване на пациенти, изискващи оперативно лечение.

 

При повечето случаи позитивен терапевтичен ефект от използването на Цинабсин при острите форми на синуит се наблюдава още на втория ден, при хроничните рецидивиращи форми – главно на 7-ия ден. В постоперационния период на фона на използване на Цинабсин практически всички пациенти отбелязват по-бързо подобряване на самочувствието.

Няма алергични или други нежелани реакции

По време на целия период на клиничните изследвания за ефективност на препарата Цинабсин при нито един болен не са наблюдавани алергични или други нежелани реакции, както при монотерапия, така и в съчетание с други препарати. При необходимост препаратът трябва да се комбинира с етиотропна терапия.

 

Добрата поносимост, удобството за използване, практическата липса на странични явления, увеличената ефективност на етиотропната терапия позволяват препоръката на Цинабсин за профилактика и лечение на различни форми на риносинуит и в комплексната терапия след ендоназални хирургични намеси.

 

Цялото изследване можете да видите в приложения файл.

Прикачени файлове

Kompleksno lechenie na ostri i hronichni rinosinuiti.pdf

Коментари

Инфлуцид
14 ное 2019 10:23

Благодарим Ви за коментара. Макар и да не давате подробности относно причините за този извод, ние уважаваме Вашето мнение. 

Цинабсин е задълбочено изследвано лекарство, доказало многократно в клинични условия своята терапевтична ефективност. Препаратът вече 15 години е и на българския пазар и се е наложил като успешно средство в комплексната терапия на остри и профилактика на хронично рецидивиращи риносинуити в лекарската практика. Използва се ефективно и при аденоидни вегетации, като положителните резултати от неговото приложение при такива проблеми също са клинично доказани.

Анонимен
14 ное 2019 09:07

Не съм съгласна!  Никакви позитивни резултати няма от употребата на цинабсин.