Публикация

ВМА с ремонтирани клиники за 128-мата си годишнина

ВМА с ремонтирани клиники за 128-мата си годишнина

С почистена фасада, ремонтирани клиники и нова апаратура – последно поколение, ще отбележи в началото на месец декември 128-мата си годишнина Военномедицинска академия (ВМА).


След продължил няколко месеца ремонт

специалистите от няколко звена вече лекуват болните при перфектни условия и в уютна обстановка

Изцяло реновирани бяха Клиниката по онкология, Клиниката по нервни болести, Клиниката по функционална диагностика на нервната система, Клиниката по спешна токсикология, Клиниката по обща и онкологична гинекология, Клиниката по ендоурология и екстракорпорална литотрипсия, Клиниката по съдова хирургия, операционните зали на съдовите и трансплантационните екипи.


Началникът на ВМА генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, запозна ръководителите на останалите клиники не само с постигнатите резултати до момента, но и ги „въведе” в текущите ремонтни дейности, които продължават в Клиниката по гръдна хирургия, Катедрата по ортопедия и травматология, Втора клиника по коремна хирургия, операционния сектор на Спешното отделение и други.

ВМА е водеща болница

разполага със специалисти на световно ниво, които заслужават да работят и да се развиват при съответните условия. От своя страна, пациентите ни заслужават първокласна грижа – затова и инвестициите в осъвременяването на базата ще продължат.


Новите, модерни условия са в унисон с цялостната концепция за развитие на Академията и лечението на пациентите по най-модерните и научно базирани методики.

Коментари