Публикация

Медици и служители от Болница „Тракия" се включиха в залесяването на 10 000 дъбови фиданки

Медици и служители от Болница „Тракия" се включиха в залесяването на 10 000 дъбови фиданки

Доброволци от Болница „Тракия" се включиха в днешното залесяване на 10 000 дъбови фиданки върху оголените хълмове над кв. „Лозенец".

 

На призива на кмета на Стара Загора Живко Тодоров да залесим нова зелена гора на мястото на оголените от пожари празни пространства в полупланинските местности над града откликнаха хиляди старозагорци.

 

Начело на ентусиастите от Болница "Тракия" застана финансовия директор на здравното заведение Ясен Начев, който беше тук заедно със съпругата Величка и двамата си сина Самуил и Милен . Най-малкият член на медици и служители на Болница „Тракия" се оказа 3-годишната Горяна, дъщеря на специалиста по „Образна диагностика" д-р Ваня Шомова, която беше довела и по-голямата си дъщеря Нона.

Сред най-усърдните копачи и засаждачи се отличи санитарката от същото отделение Станка Грудева, която получи специалните адмирации на всички колеги. В първата група беше още пиарският екип на болницата Стоян Стратиев и Румяна Димчева, представители на Нанко Нанев, Милчо Милев. Специални поздравления за усърдието си получиха от инструкторите на РУГ-Стара Загора главната сестра на отделение „Физиотерапия и Рехабилитация ст.м.с. Пандова, специалистът по сигурността Нанко Нанев и шофьорът на линейка Милчо Милев.


През целия ден медици от болницата се присъединяват към акцията по залесяване, в зависимост от своите дежурства и свободно време. Екипът на Болница „Тракия" и си обеща, че ще се включва в градската кампания по залесяване, организирана от кмета на града Живко Тодоров, всяка година.

 
 
 

Коментари