Публикация

Отбелязваме Световния ден за борба с диабета - 14 ноември

Отбелязваме Световния ден за борба с диабета - 14 ноември

Екипът на Отделението по ендокринология на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда отбелязва Световния ден за борба с диабета - 14 ноември, с безплатни прегледи за хора с диабет

Безвъзмездните консултации се провеждат в рамките на три дни

- 13, 14 и 15.11.2019 г. Запишете своя час за преглед на „Информация“ в Болница Токуда или на тел. 02/403 4917 и 02/403 4000.


До петък (15 ноември) включително

всички пациенти и посетители в Болница Токуда могат да измерят кръвната си захар и да получат консултация

и оценка на своите рисковите фактори за развитие на диабет тип 2.

 

Заповядайте при нашите специалисти на обозначения щанд в централното фоайе на болницата.

Всеки 10-и в България има захарен диабет

Това хронично метаболитно заболяване се характеризира с повишена кръвна захар, в резултат на нарушения в инсулиновата секреция, в инсулиновото действие или в двете заедно. При неправилно лечение диабетът може да доведе до сериозни усложнения на сърдечносъдовата и нервната система, бъбреците и други органи. Това състояние изисква системен контрол на кръвната захар, телесното тегло, кръвното налягане, както и на показателите на мастната обмяна.

 

Сред

рисковите фактори и симптоми

които налагат изследване, са наднорменото тегло (Индекс на телесна маса над 25), наличие на първостепенни родственици с диабет, майка, родила дете с тегло над 4 кг, еднократно установена висока кръвна захар по повод други заболявания или бременност, сърдечносъдови заболявания или нарушения в мастната обмяна (холестерол, 3-глицериди и др.), синдром на поликистозните яйчници, доказани други ендокринни заболявания.

Коментари