Публикация

Втори национален конгрес по спешна медицина се провежда в София

Втори национален конгрес по спешна медицина се провежда в София

София е домакин на едно от най-значимите научни медицински събития през 2019  г. у нас - Втори национален конгрес по спешна медицина. Президентът на конгреса проф. Асен Балтов изрази задоволството си от

високото ниво в научен аспект и богатия опит, който споделят делегатите:

Българското дружество по Спешна медицина и УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” се утвърдиха като организатори на единствените научни форуми в България, целево насочени към спешните медици от Центровете за СМП и Спешните приемни отделения на болниците. Горд съм, че конгресите и симпозиумите ни са сред най-авторитетните и реално полезни! И този път запазваме тенденцията за политематичност и обхващаме основни, сериозни и иновативни теми. Сред тях откроявам дигиталната спешната медицина, педиатричната спешност, спешните състояния в онкологията, спешната терапия и гериатрия, травма, термична травма и урология.

Значимата роля на подобни форуми и висока оценка на събитието даде лично председателят на БЛС д-р Иван Маджаров, който лично поздрави участниците.
Специален поздрав към делегатите изпрати и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

 

Втори национален конгрес по спешна медицина

Основните цели пред научния комитет при подготовката му бяха да разширим и консолидираме нашето експертно ниво в областта на Спешната медицина, да насърчим обмена на професионални идеи, и да стимулираме мултидисциплинарната колаборация в мениджмънта на пациенти в спешно състояние. Подготвената наситена и завладяваща научна програма, покриваща основни аспекти на Спешната медицина, гарантира успеха и постигането на целите на нашия втори национален форум.", подчерта председателят на  на Българското дружество по Спешна медицина и председател на Научния комитет на Конгреса проф. Стоян Миланов.

Конгресът стартира парарелно в две зали

- в едната са позиционирани светилата в областта на детското здравеопазване. Те представят ценен опит в областта на спешни педиатрични състояния, сред които  корозивни изгаряния, гръдна, черепно-мозъчна и гръбначна травма. В другата зала - изявени, утвърдени от години специалисти в областта на Спешната медицина, Травмата, онкологията. 

Може да видите програмата на конгреса в прикачения файл:

Прикачени файлове

Program_2019.pdf

Коментари