Публикация

Безплатни прегледи за пушачи се организират в „Уни Хоспитал“

Безплатни прегледи за пушачи се организират в „Уни Хоспитал“

На 21 ноември – Международен ден за борба с тютюнопушенето, от 9.30 до 12.30 часа в МБАЛ „Уни Хоспитал“ ще се проведат прегледи при пулмолог от лечебното заведение.

Лекарят специалист ще извърши спирометрия – функционално изследване на дишането, което ще бъде насочено към дългогодишни пушачи, желаещи да се справят с вредния си навик. Заедно с това ще бъде осигурена и консултация за различните възможности, с които лекарите подпомагат преодоляването на никотиновата зависимост. Рискове при провеждането на спирометрия няма, не е необходима предварителна подготовка, отнема около 10-ина минути, а резултатите са готови на момента и се обсъждат със специалиста.

Автори на изследване за вредата от тютюнопушенето дават идеи какво може да се прави през спечеленото без тютюнев дим време. 11 минути, нужни за изпушването на една цигара, позволяват да се проведе един телефонен разговор с приятел, да се прочете един вестник или да се направи малка разходка. 3 часа и 40 минути, спечелени от една кутия, се равняват на гледането на един дълъг филм като „Титаник", два мача, една обиколка по магазините или едно пътуване до някоя хубава местност. А за един стек от 200 неизпушени цигари печелите гледането на една опера от Вагнер или едно околосветско пътешествие.

Телефон за предварително записване на час: 0357 88 581

 

Коментари