Публикация

Почина проф. Драгомир Коев

Почина проф. Драгомир Коев

На 18.11.2019 г. ни напусна проф. д-р Драгомир Коев.

Проф. Коев е роден в град Провадия. Завършва Медицински университет - София

Специализирал е в Унгария, Великобритания, Германия, Дания, САЩ, Чехия. От 1965 г. е последователно асистент, старши асистент, главен асистент и доцент в Медицински университет - Варна, а от 1996 г. е професор по ендокринология и болести на обмяната в Медицински университет - София.

Проф. Коев е основател на Клиниката по ендокринология в Медицински университет - Варна и неин първи ръководител

От 1985 до 1993 г. е директор на Научния институт по ендокринология, геронтология и гериатрия при Медицинска академия - София. От 1993 до 2004 г. е ръководител на Клиниката по диабетология в същия институт.

От 1985 до 2003 г. е председател на Българското дружество по ендокринология, а по-късно става и почетен председател.


От 1987 до 2000 г. е главен републикански консултант по ендокринология към Министерството на здравеопазването. Проф. Коев е носител на редица престижни отличия, сред които юбилеен медал от Медицинския университет - София за заслуги в науката, практическата медицина и преподавателската дейност.


Управителният съвет на БЛС и лично председателят на съсловната организация д-р Иван Маджаров поднасят своите искрени съболезнования на семейството.


Поклон пред светлата му памет!

 

Коментари

Дълбок поклон пред един великолепен специалист и добър приятел ! Прощавай, Драго !

Скърбим за проф. Коев. Най-искрени съболезнования на семейството и близките му. Поклон пред паметта му. Той винаги ще живее в сърцата ни.
Проф. Връбка и Мария Орбецови