Публикация

Природата в помощ на красотата

Даровете на природата са неизчерпаем източник не само на здраве, а и на красота. Но за да ги ползваме ефикасно, трябва да знаем кои са те и как действат върху нашия организъм.За бюста
Ако искате да имате хубав и стегнат бюст, наблегнете на продуктите с високо съдържание на елемента бор – ядки, плодове, фасул и зеле. Те ще подобрят и формата на бюста ви. А ще го стегнат морските продукти, стафидите, подправките, т. е. богатите на манган храни.

За кожата
Отдавна е известно, че алоето удължава живота и укрепва здравето. Ако направите компрес от вътрешността на алое, кожата ви ще стане сияеща, а цветът на лицето ви ще бъде здрав и свеж. Не пропускайте шията и деколтето. Същата маска действа много добре и при акне.

Гръцките орехи ще придадат еластичност на кожата ви. Те са богати на витамините А, Е, В, Р, С, минерални вещества (калий, натрий, фосфор, желязо, магнезий, калций, йод). Гръцките орехи съдържат около 60% мазнини, но повечето от тях са ненаситени и практически не съдържат холестерол. С количествата обаче трябва да се внимава, защото те са много калорични.

За краката
Ако организмът изпитва недостиг на витамини, той започва да изтегля колагена от съединителната тъкан. В резултат се образува кошмарът на всяка жена - целулит. За профилактика на това заболяване е необходимо четири пъти на ден да се консумират пресни плодове. Особено ефективни са ананасите. Те стимулират изработването на колаген и съдържат веществото бромелаин, което по естествен път изгаря мазнините. Ананасът укрепва имунитета, нормализира теглото, извежда от организма токсините и в крайна сметка прави жените красиви и привлекателни.

За косата
Най-доброто средство за укрепване на косата са овесените ядки. Те възстановяват природната сила на косата. Тя става блестяща, здрава и гладка. Изчезва чупливостта и цъфтенето.

В природата има още много продукти, които правят жената красива и завладяваща. Доказан е ефектът на изварата за нежни и меки устни. Ядките и рибата ще ви избавят от пъпките. Морковът е полезен за косата, а бананите ще ви помогнат да направите кожата на ръцете си мека. Овчето сирене укрепва ноктите и им придава здрав цвят. Соевите продукти укрепват луковиците на косъма.

Послушайте съветите на специалистите и наистина ще бъдете прекрасни. Желаем ви стройна фигура, нежна кожа, блестящи очи и здрава коса.

Коментари