Публикация

Премиерът поиска да бъдат отстранени директори на болници заради смъртта на дете

Премиерът поиска да бъдат отстранени директори на болници заради смъртта на дете

Премиерът Бойко Борисов разпореди на здравния министър Кирил Ананиев да отстрани директорите на три столични болници заради смъртта на 3-годишно дете през миналата седмица.


Детето е преминало през Специализираната детска болница „Проф. Иван Митев“ (с директор д-р Димитър Русинов), Университетска болница „Лозенец“ (с директор проф. Любомир Спасов) и УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ (начело с проф. Асен Балтов).

По случая здравният министър назначи проверка, резултатите от която трябва да станат ясни днес

Видяхме се с родителите на починалото дете. Ананиев, докато траят проверките на прокуратурата и съдебно-медицинските експертизи, искам да отстраниш всички директори на болници и всички, които са замесени в процеса. Говорете с прокуратурата - да използва ВМА за всички експертизи, там са едни от най-добрите лекари. Трябва да има възмездие.

 

От наша страна всичко, което трябва да се направи, да се направи днес. Това бездушие - да гледат детето... Разстроих се. Незабавно да се махат оттам, докато минат проверките и се намерят виновни, каза премиерът в началото на днешното правителствено заседание.

„Направихме детски отделения, инвестирахме, толкова пари за здравеопазване се дават“, изтъкна още Бойко Борисов, цитиран от Дарик.


Той съобщи, че на днешното заседание ще бъдат отпуснати

допълнително 6,7 млн. лева за изплащане на данъците на болница „Лозенец“


„Ние само отпускаме пари, а ефектът е разплакани родители“, каза още премиерът Борисов.

Коментари

Защо ще се отпускат пари от държавата за изплащане на задълженията на Правителствена болница?Защо?Безобразници такива!

Недопустимо е да връщат детето в това състояние!? Въпреки че съм критичен към здравната политика на правителството по много точки....., реакция трябва да има! Всеки от нас би могъл да се окаже в такава ситуация!?

Дори в сайта си ползвате термина "Детска педиатрия". Нещо да сте чували за мълниеносни форми на заболявания?

Чувал съм доста неща , д-р Ненов , но е добре и вие да си отпушите ушните миди и да видите какво се случва!:-)  и как са реагирали колегите в случая! Фрустрациите си може да отпушите и вкъщи на вечерната софра!

Или някъде в нета, където виждам, .. че обичате да сърфирате.... съветите си запазете за главна визитация ! 

А до анонимните участници без лица..:-)  какво да добавя! Да стоят и мишкуват в дупките си..., да не се показват на светло! Стадната психика -да защитим на всяка цена колегата , ...независимо дали има вина или не,... води до трагични крайни резултати! Не би следвало да се възприемате като обиден и накърнен, останете спокоен и анонимен! Гледайте по света и у нас и спете спокойно!:-)

И един въпрос към Д-р Ненов: да сте чувал за запазени легла!? ...или : мързи ме ....? Има други болници за прием?! Това е ежедневие за жалост!