Публикация

Лекари от „Майчин дом“ спасиха родилка и бебетата ѝ

Лекари от „Майчин дом“ спасиха родилка и бебетата ѝ

Акушерки от Клиниката по анестезиология и интензивно лечение я изненадаха за рождения й ден

Младата жена е проследявана в болницата месеци наред. Изчаквайки деня на нейното родоразрешение, поради неблагоприятно предразположение на близнаците в маточната кухина, се налага Цезарово сечение. Заради големината на децата няколко часа след Цезаровото сечение матката на жената изпада в атония. Благодарение на екипа от професионалисти пациентката е вкарана отново в операционната, направена е повторна животоспасяваща операция - лапаротомия. След всички реанимационни грижи към днешна дата тя е в много добро състояние, изкарана е от апаратна вентилация и е със самостоятелно дишане. И двете бебета са момчета, доносени и в отлично здраве, като всяко от тях тежи над 3 кг.

Щастливата млада майка днес празнува 29-ия си рожден ден

и за първи път прегърна двете си деца. За да остане този ден най-радостният в живота ѝ, акушерките от Клиниката по анестезиология и интензивно лечение и ръководството на лечебното заведение решиха да подготвят изненада за пациентката, като украсиха празнично болничната ѝ стая. 

Искам да благодаря на изпълнителния директор проф. Иван Костов, че ни позволи да направим този жест към пациентката,

сподели ст. ак. София Йорданова.

 

Изпълнителният директор проф. д-р Иван Костов лично поздрави пациентката и отправи пожелание за дълъг живот, крепко здраве и семейно щастие.

В „Майчин дом“ работят повече от 200 акушерки

които осигуряват непрекъснат, ежедневен и денонощен цикъл на работа в помощ на лекарите, на майките и на най-малките пациенти.


„Майчин дом“ е най-голямата и най-старата специализирана АГ болница у нас, където се проследяват и обработват най-сложните медицински случаи от цялата страна. Средно всяко 14-о българско дете се ражда в „Майчин дом“, като болницата продължава да бъде лидер по брой раждания на годишна база.

Коментари