Публикация

Д-р Захаринка Вълканова от с. Крумово е „Семеен лекар на 2019-а“

Д-р Захаринка Вълканова от с. Крумово е „Семеен лекар на 2019-а“

Д-р Захаринка Вълканова, общопрактикуващ лекар в пловдивското село Крумово, получи приза „Семеен лекар на 2019 година“. Той й бе връчен по време на Националната научно-практическа конференция по Обща медицина, която се проведе от  21 до 24 ноември 2019 г. в Палата 6 на Международен Панаир Пловдив от председателя  на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България (НСОПЛБ) доц. д-р Любомир Киров.

 

Д-р Вълканова практикува като личен лекар от 2000 г. в с. Крумово и е титуляр на индивидуална практика, а пациентската й листа включва 2685 души. Специалност по Обща медицина придобива през 2007 г. Има още две специалности – по Педиатрия от 2000 г., а от 2013 г. – по Трудова медицина. Преди да се дипломира в Медицинския университет в Пловдив, е завършила Медицинския колеж.

 

Лекарката има свои публикации в областта на язвената болест при децата, както и на затлъстяването при малките пациенти. В момента научната й работа е съсредоточена върху лечението на остеопорозата.

 

Тя е изключително уважаван лекар от хората в района, където работи, участва активно в организираните от Националното сдружение мероприятия по Продължаващо медицинско обучение, за което има представени грамоти (сертификати). Няма налагани санкции от Комисията по професионална етика към НСОПЛБ или БЛС.

 

Д-р Вълканова прие статуетката с благодарност и заяви, че тя е признание за работата на цялата пловдивска организация на семейните лекари.

 

Автор Ирена Чернишева

Коментари

Браво д.р Вълканова Много здраве и успехи -Д.р Йорданова Пловдимед