Публикация

Вредните неща, които правим непрекъснато

Вредните неща, които правим непрекъснато

Замисляме ли се колко неща в ежедневието си правим по навик? По-скоро не си даваме сметка как навиците ни се отразяват на живота и здравето ни. И съвсем нямаме предвид какво ядем, колко се движим и пием ли достатъчно вода. 

Ето някои привички, които според специалистите доста вредят:

Интернет

Не случайно го слагаме на първо място. Ето - и в този момент сте в глобалната мрежа, нали?Няма спор - виртуалното има много предимства, там може да откриете всякаква информация за кратко време. Но ако бъдете честни със себе си, ще признаете, че в много случаи буквално си губите времето, а виртуалният живот ви дистанцира от реалния и действа зле на психическото ви здраве. А и на физическото, защото часове наред прекарвате пред монитора или със смартфона в ръка, вместо да се движите и общувате пълноценно. Срещайте се по-често с приятели, разхождайте се на чист въздух, посещавайте фитнеса и сами ще се убедите, че животът ви е далече по-добър, препоръчват психолозите.

Еднообразието

Ако дните ви са абсолютно еднакви, това е сигнал, че нещо трябва да промените и да избягате от рутината. Не е нужно да прибягвате да радикални изменения, започнете с малки неща. Опитайте се да излезете от зоната на комфорта си и неминуемо ще се почувствате по-добре. Не се страхувайте да се запознаете с нови хора и да се сдобиете с различен опит.

безпочвени преживявания

Безпочвените преживявания

На хората им е присъщо да преживяват по най-различни поводи. Често обаче те са незначителни и не зависят от тях. Научете се да анализирате ситуацията, да отсявате важното и да не се притеснявате за всеки и за всичко.

Следването на чужди желания

Правите ли го? На повечето хора им е трудно да кажат „не“, особено на близки и приятели. Според специалистите обаче, подчинявайки се на чужди желания и разрешавайки непрекъснато чужди проблеми, вие ставате по-нещастни и се лишавате от ценно време, което можете да прекарате в полезни за вас занимания.

Коментари