Публикация

Проф. Иво Петров получи приза Дигитален лекар на 2019 г.

Проф.  Иво Петров получи приза Дигитален лекар на 2019 г.

Наградата му бе връчена по време на петото издание на BEC&ISEVS Endovascular Academy 2019 в София Тех Парк

 

Проф. Иво Петров бе официално обявен за Дигитален лекар на 2019 г. Призът му бе връчен по време на петотото издание на BEC&ISEVS Endovascular Academy на 29.11.2019 г. -  един от най-значимите научни форуми по интервенционална сърдечно-съдова медицина Югоизточна Европа, в присъствието на над 300 изтъкнати специалисти от 15 държави.

Проф. Петров е не само световнопризнат кардиолог, не само символ на иновациите в медицината, но и новатор в начина, по който ги популяризира и налага в медицинската общост, заяви Лиляна Филипова, мениджър Ключови клиенти в CredoWeb.

Наградата е за активната му роля на

инициатор и модератор на едни от най-успешните виртуални медицински събития на 2019 г.

Първото от тях "Хирургично и ендоваскуларно лечение на аортата" събра 574 участници - кардиолози и кардиохирурзи, анестезиолози, специалисти по образна диагностика, общопрактикуващи лекари.  Второто - "Оптимално лечение на аортната клапна патология" протече при изключителен интерес с участието на над 600 специалисти, включително и от чужбина.

Преди броени  дни стартира трета дискусия на тема: "Интервенционално лечение на мозъчен инсулт", която от самото си начало предизвика вниманието на специалистите и провокира оживен дебат.

CredoWeb оценява позицията на проф. Петров, че

такива сериозни виртуални форуми стават двигатели за развитие на моделните методики

и допринасят за това институциите да обръщат по-голямо внимание и да стимулират колаборацията между отделните специалности, което дава шанс за достъп на по-голяма част от пациентите.

 

В CredoWeb медицинският директор на Сърдечно-съдовия център на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда създаде и обучителен курс Endovascular Forum. Той спечели и признаниeто на най-много колеги в кампанията на CredoWeb Лекарят, който ме вдъхновява и бе обявен за най-вдъхновяващ сред гилдията на кардиолозите.

 

Най-голямата голяма дигитална платформа в здравепазването връчва наградата за дигитална активност за трета поредна година. Първият нейн носител е д-р Магдалена Баймакова, гл. асистент в Клиниката по инфекциозни болести, а вторият - проф. Петър Петров, председател на Националния съюз на акушер-гинеколозите в доболничната помощ и ръководител на АГ клиниката в МБАЛ "Св. Мина" в Пловдив.

 

 

 

Коментари

честито