Публикация

Републикански Фонд "Профилактика и Лечение"

https://dnes.dir.bg/comments/absurdni-bolnichni-taksi-900-leva-za-chas-operatsionna-zala 

На този линк във Форума на DIR.bg има дискусия за фантастичните доплащания в болниците. Следващият  текст е само малък упрек към анонимен автор, според мен виден аналлизатор. Ето какво написах там и което някак си не се приема от  модераторите.

 

Хи хи,

Никоя болница и най-вече хирургиите не дават сто процента гаранция, че пациента е излекуван. Те и пет процента не дават-няма такъв документ който да се връчва?!  Следователно, няма ли излекуване, няма защо да се заплаща и тази логика следва да се възприеме в законодателството при сегашната уредба. А когато се въведе задължителния Републикански Фонд "Профилактика и Лечение", тогава всеки ще може да разчита на безплатно профилактика и лечение. Това трябва да е приоритет в политиката за да чувства човек че има зад гърба си Република, а не сбор от фирми на Сульо енд Пульо. Няма да казвам, коя е болницата, ала там хич не ми допадна, че поискаха от моя милост 31 лева за прием. Друга пък - Аджибадем Ситиклиник - ми поиска 300 лева за нещо, което е платено по пътеката.

Коментари

Обрязването не е патент на юдеите, то се е прилагало още в Древен Египет. Първо, профилактично и второ-бързо разпознаване на случайно вмъкнал се шпионин във фараоновото обкръжение.