Публикация

Писателка дарява термолегло на болницата в Хасково

Писателка дарява термолегло на болницата в Хасково

Българската писателка Десислава Николова продължава активно да се занимава с благотворителна дейност, посветена на най-малките пациенти – недоносените бебета.

На 14 декември авторката ще дари отоплително легло HKN 90 10 с фотолампа, билирубинометър и пулсоксиметър

на екипа на Многопрофилна болница за активно лечение в Хасково.


Десислава Николова извършва регулярни дарения в неонатологочни отделения в страната, като събира средства от реализираните продажби на книгата й - „Щастлива и красива бременност като моята”.


За по-малко от три години, благодарение на активната благотворителна дейност на писателката и участието на други дарители, успехите не закъсняват –

тя закупува апаратура за недоносени бебета в лечебни заведения в Кюстендил, Червен бряг, Разград, Горна Оряховица, Гоце Делчев и Видин

Общата стойност на събраните средства е близо 50 000 лева, реализирани от продажбите на 3000 броя от книгата й, както и от други дарения на българи.


Десислава Николова осъзнава необходимостта от закупуване на апаратура за недоносени бебета в неонатологичните отделения в страната и им осигурява стационарни и транспортни кувьози, кислородни палатки, билирубинометри, пулсоксиметри, перфузори и термо легла.

Kнигата „Щастлива и красива бременност като моята”За книгата „Щастлива и красива бременност като моята”

Десислава Николова споделя своите най-незабравими 9 месеца и успя да повлияе положително на стотици бъдещи майки да заченат, да имат по-спокойна бременност и по-леко раждане.

 

С всяка закупена книга, читателите допринасят за подобряването на средата в неонатологични отделения в страната, работещи с остаряла апаратура, която създава риск от непълноценно развитие и трайни увреждания при недоносените бебета.


Повече информация за благородната инициатива можете да откриете на страницата на Десислава Николова – Подари щастие във Фейсбук. Ако желаете да дарите средства, можете да го направите по банкова сметка или Пейпал:


Банка Райфайзенбанк България;
BG86RZBB91551007379705;
Фондация „Кажи здравей на здравето“;
Tитуляр: Десислава Николова
Пейпал - podari.shtastie@gmail.com

Коментари