Публикация

В Пловдив откриха първата специализирана клиника за реконструктивна и естетична хирургия на ходило

 В Пловдив откриха първата специализирана клиника за реконструктивна и естетична хирургия на ходило

Първата в България специализирана клиника за реконструктивна и естетична хирургия на ходило бе открита в Пловдив в началото на декември. Основатели на Foot Clinic са д-р Йовко Червенков и д-р Димитър Стаматов.

Foot Clinic се помещава на територията на МБАЛ "Св. Св. Козма и Дамян", където разполага с VIP стаи с кухненски бокс, баня и тоалетна и специални стаи за малки пациенти и техните родители.

Висококвалифициран персонал осигурява 24-часово медицинско обслужване и прави престоя на пациентите уютен и спокоен. Пациентите получават комплексна грижа и всички необходими средства за операцията и следоперативния период. Приоритет за екипа на Foot Clinic е индивидуалната грижа. 

В клиниката се правят операции на Халукс Валгус, извършвани по метод, който във висок процент гарантира запазване на резултата след операцията. Работи се цялото ходило, като се отстраняват деформациите на няколко или всички пръсти наведнъж. При операцията използва комбинация от методи, които гарантират минимален риск от рецидив и максимална корекциа.

Прилагането на филъри в ходилото за облекчаване на болка и дискомфорт, както и ботокс за лечение на хиперхидроза, са последните иновации, които успешно се прилага от екипа на Foot Clinic.

Основателите на клиниката д-р Йовко Червенков и д-р Димитър Стаматов имат богат опит и много специализации в чужбина.

Д-р Червенков е първият ортопед-травматолог, завършил двата най-престижни курса  за Trauma Surgery в Давос, Швейцария. Започва специализацията си във ВМА - София, където има честта да работи с екипа на проф. Йотов и доц.Златев. Притежава сертификати за ходилна хирургия и хирургия на глезен от обучения в Европа.

Д-р Стаматов е специалист в сферата ортопедията и травматологията, с интерес към заболяванията на ходилото и глезена, както и естетичната корекция на деформитетите на долния крайник. Специализира в Salisbury hospital Brighton and Sussex university hospital, Великобритания, след което се връща в родината си, за да помага на хората и да прилага натрупаните знания. Посетил е редица курсове и симпозиуми в страната и чужбина, свързани със заболяванията на ходилото и глезена.

Телефон за записване на часове за преглед и консултация: 0888 44 44 43.

Коментари