Публикация

Бургас избра своя „Лекар на надеждата“

Бургас избра своя „Лекар на надеждата“

Пациенти от Бургас избраха своя „Лекар на надеждата в КОЦ-Бургас” и „Специалист здравни грижи на надеждата”. Тържествената церемония, която се състоя в КЦ „Морско казино“, събра представители на общинската администрация и от сдружение „Онкоболни и приятели“, които активно се включиха в организацията на събитието, много лекари. В продължение на 10 дни те гласуваха електронно, за да изберат най-достойния за високото отличие, информира www.lexmedicanews.com

Големият приз спечели д-р Красимир Николов

– специалист по вътрешни болести и онкология, който 18 години помага на болните с тежки диагнози. Д-р Николов беше избран след провелото се гласуване, като лекарят, който освен с професионализъм, помага на пациентите и по друг начин, вдъхвайки им надежда, че могат да се излекуват. Наградата му беше връчена от проф. Христо Бозов – управителят на КОЦ-Бургас.

Това е човекът, който дава топлината и грижата, необходими за подобряването на целия процес на лечение – грижи се не само за тялото, но и за душата на пациентите.

Така проф. Бозов описа получилия наградата д-р Красимир Николов, като изрази надежда, че връчването на наградите тази година ще се превърне в традиция за бъдещите години.

Ние сме хората, които се борим с най-тежките здравословни проблеми на хората. Заедно със сдружение „Онкоболни и приятели“ успяхме да създадем атмосфера и чувство, насочено към създаването и развитието на доверие между лекар и пациент. А това е най-важното в нашата професия, каза още проф. Бозов.

Официалната церемония

стана факт по инициатива на сдружение „Онкоболни и приятели”, които връчиха специална награда на медика, който винаги е бил до тях. Неговото име е д-р Павел Хрусанов – старши ординатор, специалист хирург и онколог, който получи специална награда в категория „Нашият лекар“, връчена от представители на сдружение „Онкоболни и приятели“.

За цялостен принос към работата в КОЦ-Бургас бяха удостоени две дами

- д-р Цвета Петкова и д-р Милка Градева. От екипа на Онкологичния център не пропуснаха да удостоят посмъртно с награда човека, основател на модерната онкология в Бургас – д-р Радостин Дичев. Призът беше връчен от зам.-кмета на общината Бургас Красимир Стойчев, който изказа благодарности към всички, участвали в осъществяването на официалната церемония.

За мен е чест да ви поздравя от името на кмета на Бургас Димитър Николов и моя добър приятел и бивш колега д-р Лорис Мануелян, които направиха изключително много, за да може да осъществим тази идея и да подобрим здравеопазването в града. Вашият лекарски труд се оценява високо и надеждата ми е тази церемония, градяща доверие между лекуващи и лекувани да се превърне в традиционна

- подчерта Красимир Стойчев, който припомни, че на първо място в новата програма на кмета Димитър Николов за развитието на Бургас е именно развитието на здравеопазването.

Още една награда

бяха приготвили от екипа на КОЦ-Бургас. Тя отиде при дългогодишния заместник-кмет по здравеопазване в община Бургас, д-р Лорис Мануелян. 

С приза „Специалист здравни грижи на надеждата” беше отличена медицинската сестра Галина Игнатова

Преди официалното награждаване, проф. Бозов, специалистите в КОЦ-Бургас и гостите на събитието изгледаха кратка презентация, показваща развитието на Онкодиспансера от миналото, през настоящето, към бъдещето. Началникът на Комплексния онкологичен център обяви, че догодина в Бургас ще заработи корпус 3 с модерна и съвременна апаратура. След неговото откриване екипът на проф. Бозов планира строителство и на корпус 4.

 

Коментари