Публикация

Сблъсък: Ресторант за бързо хранене в британска болница

Диетологът д-р Ричърд Сейвин се бори с епидемията от затлъстяване, особено сред младите хора, но докато се опитва да ги убеди да се грижат за здравето си и да се хранят правилно, се сблъсква с една малка пречка – щандът на верига за бързо хранене във фоайето на болницата, в която работи.


Заведението е част от голяма верига и примамва посетителите с шарени надписи, които предлагат две неща на цената на едно и други промоционални хитринки за продажба на висококалорични храни и богати на захар напитки.

Как да обясниш на един човек, че трябва да се храни правилно, когато персоналът на болничното заведение, което посещава, се тъпче със сандвичи и кола, заявява д-р Сейвин.

Според него посланието не е никак положително и волята на самите пациенти с диабет тип 2 и/или затлъстяване не е достатъчна, тъй като изкушенията дебнат отвсякъде – в този случай и в самата болница.

Той препоръчва на хората да се грижат за здравето си, да следят нивата на кръвната захар и теглото си, ако попадат в рисковата група за диабет. 

Коментари