Публикация

Болниците с идеи за реформа в здравеопазването

Болниците с идеи за реформа в здравеопазването

Българската болнична асоциация, Сдружението на общинските болници, Националното сдружение на областните болници за активно лечение, Асоциацията на университетските болници и Националното сдружение на частните болници изпратиха покана за среща до премиера Бойко Борисов.

Болничните организации се обединяват

около тезата, че да се кредитират с доверие думите на група протестиращи, без оценка на фактите и действителността, не само дискредитира всички лечебни заведения в страната, но уврежда доверието в цялата здравна система.


Поредните внушения за пороци в дейността на целия сектор „Здравеопазване“, накараха представителите на всички болници да заявят, че не подкрепят представената информация за „далавери“ и „злоупотреби с разпределение на заплати и болнични, схеми за източване на пари“, „подправяне на документи“ и „фалшифициране на клинични пътеки“.


Сдруженията на всички болници от месеци работят съвместно с цел определяне на най-важните стълбове на реформата в здравеопазването.


В своето писмо до министър-председателя болниците заявяват, че

не трябва да се противопоставят лекари и сестри

– никой не печели от конфликт на медицински специалисти, които трябва да работят в екип за здравето на пациентите.

 

На предложената среща с премиера Борисов и ресорните институции болниците са готови да представят не само своята гледна точка, но и

предложенията им за реформа в сектор „Здравеопазване“

които най-спешно следва да се вземат предвид, за да има гаранции за спокойствието на българските граждани.

Коментари