Публикация

Канабисът премахва болките при неврологични увреждания

Канадски учени твърдят, че употребата на канабис може да премахне хроничните болки при пациенти, страдащи от неврологични увреждания.


Малко проучване, обхванало 21 души, разкрива, че наркотичното растение, съдържащо 9,4% от активното вещество THC, може да намалява болката, тревожността и депресията, както и да подобрява съня.

Участниците били с посттравматични или постоперативни неврологични болки и пушели по 25 мг. трева три пъти дневно за период от 5 дни.

Не са наблюдавани значителни странични ефекти по време на експеримента, но доброволците са усетили облекчение на състоянието, съобщава учените в Canadian Medical Association Journal.

Специалистите обаче предупреждават, че канабисът може да предизвика проблеми при хората, които са предразположени към психични заболявания, да отключи параноя и демотивация.

Необходими са проучвания, които да потвърдят безопасността на дълготрайната употреба на наркотичното вещество за медицински цели.

----------------------------------
Притежанието и продажбата на трева е незаконно! Изследването е проведено с цел да се анализират медицинските качества на растението. Употребата му с медицинска цел става само под строг лекарски контрол.

Коментари