Публикация

Хомеопатията – алтернатива или абсурд?

Един от лекарите на японския император Акихито, както и няколко съсловни организации определиха хомеопатията като медицински „абсурд" и призоваха лекарите да не я използват.


Нетрадиционните методи на хомеопатията печелят все повече популярност сред медицинската общност в Япония, но експерти твърдят, че тя не признава науката.

Дискусията води началото си от смъртен случай на бебе, лекувано с хомеопатични средства вместо с необходимите лекарства.

Хомеопатичните препарати използват деривати от флората, фауната и минералите, които след това се разреждат, според Световната здравна организация.

В някои случаи разреждането достига такава степен, че практически е невъзможно да се открие и молекула от първоначалната субстанция, посочва СЗО. Водата няма терапевтичен ефект в случая.

Аргументите в подкрепа на хомеопатията нямат никаква научна основа и са просто абсурдни, заявява императорският лекар. Той призовава лекарското съсловие да изключи тази „антинаука”, наречена хомеопатия, а да се популяризира истинската наука. 

Коментари